"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 14 iulie 2010

Cum se fac afaceri

Financial TimesTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
O femeie din New York a scris pe un site financiar, cerând sfaturi despre cum să găsească un soţ bogat: deja acest fapt singur e distractiv, dar partea cea mai tare e ceea ce i-a răspuns un tip.
Ea:
Sunt o fată frumoasă (mai mult, foarte frumoasă) de 28 ani. Sunt inteligentă şi am cu adevărat clasă. Aş vrea să mă căsătoresc cu cineva care câştigă minim jumătate de milion de dolari pe an.
Există pe site-ul ăsta vreun bărbat care să câştige atât? Sau soţii ale unor milionari cere pot să-mi dea sfaturi pe această temă? Am avut deja relaţii cu bărbaţi care câştigau 200 sau 250 mii $, dar acest lucru nu-mi permite să locuiesc în Central Park West.
Cunosc o doamnă care face yoga cu mine şi care s-a căsătorit cu un bancher bogat şi trăieşte la Tribeca, nu e atât de frumoasă ca mine şi nici măcar atât de inteligentă. Aşa că mă întreb, ce a făcut ca să merite acest lucru şi de ce eu nu reuşesc? Cum pot să ajung la nivelul ei?
EL:
Am citit e-mail-ul dvs. cu mult interes, m-am gândit profund la cazul dvs. şi am elaborat un prospect al situaţiei dvs. Vă asigur că nu vă fac să pierdeţi timpul, deoarece câştig 500 mii $ pe an. Clarificat acest lucru, consider faptele în următorul mod:
Ceea ce dvs. oferiţi, văzut din perspectiva unui bărbat ca acela pe care-l căutaţi e pur şi simplu o afacere foarte proastă. Şi acest lucru din următoarele motive:
Lăsând la o parte blablabla, ceea ce dvs. oferiţi e o negociere foarte simplă. Dvs. oferiţi frumuseţea dvs. fizică, iar eu ofer banii mei. Propunere foarte clară; dar există o mică problemă. În mod sigur frumuseţea dvs. se va diminua puţin câte puţin şi într-o zi va dispărea, în timp ce e foarte probabil să crească progresiv contul meu în bancă.
Aşadar, în termeni economici, dvs. sunteţi un activ care suferă de depreciere, în timp ce eu sunt un activ care produce dividende. Dvs. nu numai că suferiţi o depreciere, dar aceasta e progresivă şi creşte în fiecare an!
Vă explic mai bine: azi dvs. aveţi 28 de ani, sunteţi frumoasă şi veţi continua să fiţi pentru următorii 5-10 ani, dar din ce în ce mai puţin. Şi într-o zi, când veţi observa o poză a dvs. de azi, vă veţi da seama că aţi devenit o prună uscată. Acest lucru înseamnă, în termeni de piaţă că azi sunteţi bine cotată, în epoca ideală să fiţi vândută, nu cumpărată.
Utilizând un limbaj Wall Street, cine vă posedă azi trebuie să vă pună în "trading position" poziţie de comerţ şi nu "buy and hold" (cumpără şi ţine), cum se pare că sugeraţi. Aşadar, în termeni comerciali, căsătoria ("buy and hold") cu dvs. nu e o afacere bună pe termen mediu/lung. În schimb, închirierea pe o anumită perioadă poate fi chiar şi din punct de vedere social o afacere înţeleaptă şi am putea s-o luăm în calcul. Am putea să avem o relaţie pentru o anumită perioadă. Hmm ... Dacă mă gândesc bine şi ca să mă asigur de cât sunteţi de inteligentă, cu clasă şi frumoasă, eu, potenţial "client care închiriază" aşa o "maşină", cer ceea ce este corect: să facem un test drive.
Vă rog să stabiliţi data şi ora.
Cu stimă,
Investitorul dvs.
Să auzim de bine!

4 comentarii:

  1. Investitorul asta ia dat un raspuns pe cat de prompt pe atat de inteligent. Nota 10 pentru combaterea materialistelor in cel mai frumos mod posibil....

    RăspundețiȘtergere
  2. Misogin raspuns, sau gluma, whatever, pentru ca nu cred ca-i reala treaba. Fata asta zice ca-i inteligenta. N-ar fi dat un asemenea anunt. Apoi..., cum sa va spun..., dar averea se duce mai repede decat fruusetea si are un risc potential mai mare si mai rapid decat imbatranirea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi eu înclin să cred că-i o glumă, dar anunţuri de soiul ăsta găseşti o grămadă şi în publicaţii româneşti...
    Şi trecerea frumuseţii şi pierderea averii implică un risc, numai că în cazul frumuseţii, riscul e sigur!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună Ziua !
    Pentru Vio ... şi ceilalţi !
    ~
    OK ! Frumos, luat individual (Şi ... NU fac excepţie !) ... mă refer la "Comentarii" ... !!!
    ~
    Articolul ... este instructiv !
    Deşi pare cam "disperată" ... ofertanta NU SE Joacă, doar vrea să schimbe "nivelul" ... PĂSTRÂND Afacerea ! Ca ORICE Afacere, DECI Publică ... NU Este Nici ... o jenă, dacă O AFIŞEAZĂ !
    Reclama ... sufletul comerţului !
    "El" însă, investitorul BĂRBAT ... a "eliminat" ERONAT din calcul ... PROFITUL pe "Termen IMEDIAT"... ca urmare a "expunerii LA VEDERE" cu o ASEMENEA ... Frumuseţe şi Inteligenţe !

    Părerea mea:
    "Ea" A CÂŞTIGAT ... pierzând UN ÎNCUIAT !!!
    "El" a pierdut ... MITOCĂNEŞTE !
    ~
    ... dar, este doar părerea mea ! de GOL în "buzunare" ! Desigur, ALTFEL aş fi "gândit" ... cu un APORT de "Cerere îndeplinită" !
    ~
    Cornelius,

    PS: ... desigur, urmează "etapa" celor cu MILIOANE ...
    ~,

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!