"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

duminică, 4 iulie 2010

Charlotte, Carolina de Nord, USA

Tigari de foiTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Un avocat din SUA a cumpărat o cutie de ţigări, foarte rare şi deosebit de scumpe. Pe urmă le-a asigurat, printre altele şi împotriva incendiului. În decurs de o lună, fumând toate ţigările din cutie şi fără să fi făcut nici măcar prima plată pentru poliţa de asigurare, avocatul a solicitat companiei de asigurări să fie despăgubit, arătând că ţigările au fost distruse într-o serie de „mici focuri". Compania de asigurări a refuzat plata, invocând motivul evident şi anume că avocatul a fumat ţigările.
Avocatul a chemat în judecată compania de asigurări şi A CÂŞTIGAT. Administrând probatoriul, judecătorul a fost de acord cu societatea de asigurări şi anume că cererea de despăgubire era cel puţin „neserioasă". Totuşi, judecătorul a reţinut faptul că avocatul deţinea o poliţă de asigurare pentru ţigări care garanta că acestea erau asigurate inclusiv împotriva focului, fără a defini ce este considerat a fi „foc acceptabil", iar societatea de asigurări a fost obligată să-l despăgubească pe asigurat. Decât să treacă printr-un proces lung şi costisitor, societatea de asigurare a acceptat sentinţa şi a plătit $15.000 avocatului pentru pierderea ţigărilor în „incendiu".
ACUM URMEAZA FAZA TARE
După ce avocatul şi-a încasat cecul, compania de asigurări a cerut ca acesta să fie arestat pentru 24 de cazuri de incendiere. În urma propriei cereri de despăgubire şi a declaraţiei de la procesul anterior (folosite acum împotriva lui), avocatul a fost condamnat pentru ARSON (incendiere intenţionată a bunurilor sale asigurate) şi a fost condamnat la 24 de luni de închisoare şi o amendă de $24.000. Aceasta este o povestire adevărata şi a câştigat Locul I la concursul „Recent Criminal Lawyers Award Contest".
Să auzim de bine!

2 comentarii:

  1. mi se pare ca avocatul avea parinti romani, altfel nu ii debita o astfel de idee.
    stefan

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce-am citit prima parte ma gandeam ce ingenios a fost omu asta....Dupa ce-am citit pana la final am ramas gura casca. Se pare ca nu poti pacali statul chiar asa de usor....cel putin in cazul de fata.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!