"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 21 noiembrie 2011

Delir guvernamental

Imagine preluată de pe livedays.blogspot.com
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Am scris numeroase articole pe tema modului în care este guvernată țara în aceste momente. După cum ați putut constata singuri, nu am scris doar despre aspecte negative, ci și despre cele pozitive. Și am căutat de fiecare dată să fiu echilibrat atât în gândire, cât și în exprimare.
Am scris despre minciunile spuse public și răspicat de către premierul României, am scris despre lipsa oricărei politici economice, singura măsură fiind aceea a trecerii poverii crizei pe umerii salariaților spoliați pe toate căile. De data asta însă, lucrurile sunt atât de aberante încât nu le pot numi altfel decât delirante.
Înțeleg că lipsa de gândire economică și coerență sunt trăsături specifice acestui guvern.
Înțeleg că incapacitatea de a gândi și aplica măsuri economice reale are doar un singur efect, și anume sărăcirea fără măsură a populației prin tăieri de salarii și creșterea de taxe și impozite.
Înțeleg că Guvernul are nevoie de bani și că nu știe cum să-i obțină decât reducând instituțiile statului la un nivel la care acestea nu mai sunt funcționale.
Înțeleg că minciuna este una din armele care pot fi folosite cu efecte maxime față de mămăliga și credulitatea românești.
Înțeleg că aplicarea acestor măsuri restrictive și antieconomice nu pot duce la creșterea veniturilor statului, ci la scăderea lor.
Înțeleg că o asemenea guvernare nu se poate înfăptui decât prin corupție, minciună și transformarea țării într-una neguvernabilă.
Dar iată că premierul Boc vine acum cu o afirmație pe care nu o pot caracteriza. Nu este minciună, nu este o măsură economică, nu este un fals, nu este o lipsă de coerență, nu este nimic. Sau este, dar ceea ce este, este un delir.
Premierul vine și ne spune public și răspicat că noua lege care este pregătită privind sistemul asistenței sociale este o măsură dreaptă, corectă, prin care populația va beneficia de un pachet minimal garantat pentru cei 5% plătiți sistemului.
Serios? Chiar așa? Dar cu contribuția de 23% plătită de angajator pentru fiecare salariat, cu banii ăia ce se întâmplă?
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!