"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 28 septembrie 2011

"Infestarea" Europei?

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Articolul de astăzi nu este singular. Pe această temă am mai scris şi, probabil, voi mai scrie. Pentru că este vorba de oameni, şi când zici oameni nu te mai gândeşti la rasă, religie sau apartenenţă politică.

Ani de zile, guvernele României au fost acuzate şi puse la zid pe motivul discriminării ţiganilor. Că nu le asigură condiţii de învăţare (deşi au locuri rezervate în facultăţi), că nu le asigură condiţii de locuit (deşi ţara e împânzită de palatele lor cu turnuleţe), că nu le dăm dreptul la exprimare (deşi posturile de radio sau televiziune transmit zilnic emisiuni cu şi despre ţigani), că sunt ţinuţi în sărăcie (deşi îi vedem purtând salbe sau ghiluri uriaşe din aur) şi multe alte acuzaţii.
Cei care ne acuzau erau, pe cale oficială sau prin intermediul mass media, francezii, englezii sau italienii. Ţiganii erau o masă de manevră nu numai pentru campaniile de vot post-decembriste, dar şi pentru acoperirea diferitelor interese externe.
Dar timpul nu stă în loc şi iată că toţi acuzatorii noştri au ajuns la rândul lor ca să se bucure de aceleaşi binefaceri aduse de ţigani, odată cu invadarea de către ei a respectivelor ţări. Că au plecat din România pe motive de discriminare este o afirmaţie pe care nu o pot crede nici măcar copiii sugari ai celor care o fac. Pentru că altfel, toate posturile de directori executivi ar fi trebuit ca să fie ocupate de ţiganii dornici de afirmare după ce au evadat din lanţurile discriminării româneşti... Numai că realitatea este cu totul alta. Practic, ei nu au făcut altceva decât să mute cerşetoria de aici, de la noi, în respectivele ţări. Că sunt aşa cum sunt, asta este o altă discuţie. Până atunci, ei sunt cetăţeni europeni, la fel de europeni şi la fel de cetăţeni ca francezii, englezii sau italienii.
Mă aşteptam ca guvernele respectivelor ţări, văzându-se asaltate de adevăratele valuri de ţigani, să zică: “ei, iată fraţilor, acum avem ocazia să le arătăm românilor cum se face treaba! Cum se tratează o etnie fără discriminare. Acum avem ocazia ca să le arătăm românilor cum se implementează tot ce noi i-am criticat până de curând”.
Numai că lucrurile nu au stat nici pe departe aşa. Toţi nu au ştiut decât o singură măsură: să îi trimită pe ţigani la pachet, înapoi în România, călcând orice principii europene pentru care se bat de ani buni cu pumnul în piept. Mai nou, am auzit afirmaţia mizerabilă că au fost infestaţi cu ţigani! Uitând de milioanele de turci naturalizaţi în Germania, de exemplu. Au fost infestaţi? Suntem păduchioşi? Zău? Chiar aşa? Atunci vă rog ca să urmăriţi imaginile de mai jos şi să ghiciţi în ce oraş din lume au fost făcute. După care putem vorbi oricât şi despre oricine... despre cine cu cine e infestat şi cât de păduchios este...
Să auzim de bine!
Ştiţi în ce oraş al lumii au fost făcute pozele? În Marsilia! Aţi auzit de Marsilia, nu? Este al doilea mare oraş al Franţei...







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!