"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

duminică, 24 aprilie 2011

Azi, de Paşte

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!

Ceva îmi spune că aţi presimţit că azi nu voi publica nicio piesă. Cine a ghicit acest lucru, primeşte de la mine 10 puncte şi o bilă verde! Aşa este, nu public nicio piesă pentru că astăzi vă doresc tuturor ca să auziţi o cu totul altă muzică. Este muzica oferită de o voce de aur, pe o muzică înălțătoare, într-un lăcaș fără egal: Biserica Sfânta Sofia.
Pe lângă aceasta, vă doresc să auziţi muzica sufletelor voastre şi a celor dragi vouă, vă doresc să vă încântaţi sufletul cu pace şi înţelegere, vă doresc să vă scăldaţi în muzica vieţii, a bunătății şi a iertării!
Azi este cea mai importantă zi a anului, a anilor şi a timpurilor. Să fiţi sănătoşi, să fiţi fericiţi, să fiţi veseli, să vă bucuraţi de viaţa din jurul vostru şi să-i mulţumiţi lui Dumnezeu pentru fiecare zi dăruită.
Eu voi încerca să fiu la Biserica Albă la prânz, la slujba de la ora 12. Nu numai ca să ascult slujba şi în limba greacă, dar şi pentru fantasticul cor al bisericii care, atunci când îl ascult, simt cum mă ridică de la podea...
Să auzim de bine!
Hristos a înviat! Χριστός Ανέστη!

2 comentarii:

  1. Adevarat a inviat!
    Extraordinar cum ai spus:
    "fantasticul cor al bisericii care, atunci când îl ascult, simt cum mă ridică de la podea".

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!