"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 26 iulie 2011

Legi idioate

Codul lui Hammurabi
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Trebuie ca să recunosc faptul că şi eu m-am numărat printre membrii corului care au susţinut că legile emise de guvernul Boc sunt idioate. Dar iată cum viaţa bate legile sau, altfel spus, ţara de unde ne vine lumina, ţara de unde se inspiră societatea românească actuală, ţara tuturor posibilităţilor (nu o spun şi pe aia cu „tuturor libertăţilor” pentru că atunci vorbim de România), ei bine, ţara la care viseză de pomană tot românul, Statele Unite ale Americii, ne întrec. Şi nu oricum, ci cu două lungimi, dacă ne luăm după tâmpiţenia unor legi existente încă în vigoare acolo, peste ocean. Iată câteva din ele:
În Missouri este ilegal ca un pompier să salveze o femeie în ţinută lejeră. El trebuie să aştepte până femeia este îmbrăcată complet. Dacă mai are cu ce...
În Utah un bărbat este responsabil de crimele comise de soţia sa. Şi când îşi ucide soţul, cine mai e responsabil? Tot aici, păsările au prioritate pe toate autostrăzile. Mi se pare firesc, atât timp cât există numeroase păsări care folosesc autostrăzile drept piste de aterizare.
În California, mai precis la Los Angeles, un bărbat îşi poate bate soţia cu o curea de piele, cu condiţia ca aceasta (cureaua) să nu fie mai lată de 2 cm, sau dacă soţia îl autorizează, poate folosi o curea mai lată. Şi dacă omul foloseşte bretele? Tot în California este ilegală construcţia unei curse de şoareci fără permis de vânătoare. Cu siguranţă pentru a nu intra în conflict de interese cu şoarecii.
În Wisconsin femeile nu au voie să poarte roşu în public. Oare sunt atât de grase încât pot fi confundate cu maşinile de pompieri?
În Louisiana, la New Orleans, maşinile de pompieri trebuie să oprească la lumina roşie a semaforului, chiar când sunt în misiune de stingere a incendiului. Ulterior, am aflat că există un acord încheiat la nivelul municipalităţii ca şi focul să aştepte pe această durată.
În Michigan, la Detroit, este ilegal să se facă amor în maşină, cu excepţia cazului în care aceasta este parcată pe proprietatea automobilistului. De unde corolarul că poţi face amor în maşina unui vecin dacă acesta şi-o ţine în parcarea proprie. Tot aici, părul unei soţii aparţine soţului său. Ceea ce mi se pare corect, fiind o lege cu bătaie lungă, până la chelia soţului.
În New Jersey este ilegal să superi un agent de poliţie. Dar dacă superi doi eşti exonerat?
În Vermont femeile nu au voie să poarte proteză dentară fără autorizare scrisă din partea soţului. Ştiind dificultăţile de vorbire pe care le presupune lipsa protezei, oare există un singur soţ care să-şi fi dat acordul?
În Washington, locuitorii oraşului Seattle nu au dreptul ca să se deplaseze cu o armă mai mare de 1,80 m. Nici nu e nevoie de mai mult... Tot în acest stat, femeile care se aşează pe genunchii unui bărbat, în tren sau autobuz, fără a aşeza o pernă între ea şi bărbat riscă 6 luni de închisoare. Tot fără pernă, am completa noi...
Acestea au fost câteva legi spicuite de prin legislaţia americană.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!