"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 26 iunie 2012

Foarte, foarte interesant

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Hoţii cibernetici fură banii direct din cardurile trecătorilor! Credeaţi vreodată că veţi citi sau auzi despre aşa ceva? Ei bine, progresul tehnologiei nu se materializează doar în creşterea nivelului de trai al oamenilor cinstiţi, ci şi în cel al hoţilor. Acum, foştii hoţi de buzunare s-au transformat în hoţi cibernetici la drumul mare. Progresul tehnologic i-a ajutat să creeze dispozitive speciale, cu ajutorul cărora pot să afle, de la o distanţă de un metru, toate datele personale înscrise în cardurile bancare ale trecătorilor.
Numele şi adresa, data naşterii, codul numeric personal, numărul de cont, soldul contului, care sunt pin-urile şi multe altele, suficiente pentru a putea clona imediat un card bancar cu ajutorul căruia să golească într-o clipită conturile posesorilor de drept.
Interesant este că, deja se anunţă că au fost create dispozitive care nu numai că "scaneaza" conturile trecătorilor, copiind datele esenţiale, ci şi transferă instantaneu banii acestora în anunite conturi, după care banii sunt rostogoliţi mai departe, în decurs de câteva ore, până la un cont mamă, de unde banii se "evaporă" în maximum 24 de ore.
Aceste dispozitive scanează, de pildă, trecătorii aflaţi într-o piaţă, îi identifică cu ajutorul CNP-urilor, pe baza chip-urilor implementate în carduri.
Deşi pare de domeniul SF, tehnologia există şi este folosită inclusiv de CIA şi NSA. Este primul pas în tehnologia care va putea urmări persoanele pe baza chip-urilor din cărţile de identitate noi.
Cumva, hoţii au izbutit să fure tehnologia NSA şi au pus-o în aplicare în spaţiile aglomerate, acolo unde victimile pot fi supravegheate cu camere video speciale, care funcţionează ca nişte radaro-scanere. Hoţii nu golesc cardurile complet, pentru că ar putea fi identificaţi, li s-ar putea afla locaţia, iar camerele video sunt costisitoare şi greu de amplasat. Este suficient să se scoată din cardul fiecărui trecător câte un euro, fără ca persoana în cauză să-şi dea seama, trecând-o pe "comisionul bancar".
Printr-o piaţetă de acest gen trec în jur de câteva mii de persoane cu card "eligibil" în 24 de ore. Ca atare, hoţii cibernetici ajung să producă câteva sute de mii de euro într-o lună folosind numai o locaţie şi fără să facă nimic, doar să amplaseze camerele speciale şi să colecteze banii.
Sigur, acum se poate pune întrebarea dacă şi românii sunt “beneficiarii” unui asemenea sistem.
Tot mai mulţi români au reclamat că le-au dispărut banii din conturi, iar poliţia este neputincioasă.
Nici cei de la bancă nu pot afla ruta banilor, pentru că, aparent, chiar posesorul contului este cel care transferă banii.
Răspunsul este da, românii sunt oameni harnici şi inventivi, sincronişti în multe privinţe, aşa că şi-n ţara noastră este posibilă frauda cibernetică de acest tip, mai ales că în România supravegherea video nu este reglementată, poliţia nu dispune de aparatura necesară identificării acestor aparate, iar poliţiştii noştri sunt foarte slab pregătiţi din punct de vedere al tehnicii soft şi al înţelegerii acestui sistem. Aşa că, aveţi grijă cum vă purtaţi cardul în buzunare.
Specialiştii americani recomandă ca acest card cu chip să fie pus într-un fel de "husă" care este căptuşită cu elemete de plumb, alţii că este mai bine să fie învelită în cupru sau în aliaje care nu permit nici termo, nici radaro-scanarea. Cel mai simpus este, însă, ca atunci când vă intră banii în cont să-l goliţi imediat sau să nu mergeţi cu cardul la dvs. decât atunci când aveţi nevoie să ridicaţi bani.
Pe Youtube există şi o explicaţie despre cum se poate înveli cardul în folie de aluminiu, aşa cum se găseşte în magazinele alimentare pentru învelirea cărnii ce se pune la cuptor. Apoi, este încercată o cameră cu termo-scanare, care se dovedeşte a fi ineficientă în acest caz.
În România, problema a fost soluţionată parţial de către fostul guvern Boc prin diminuarea salariilor cu peste 25 %... Oamenii având bani mai puţini, aveau şi conturile mai „subţiri”, ceea ce îngreuna foarte mult activitatea hoţilor.
Nu am găsit însă niciun material care să ne înveţe cum să cheltuim banii atât de repede, încât hoţii să rămână cu buzele umflate...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!