"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 4 aprilie 2012

Mâncarea preparată în cuptorul cu microunde

Imagine preluată de pe tentante.ro
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Să fiu sincer, nu numai că avem în casă un cuptor cu microunde performant, dar îl şi folosim destul de des. Ce e drept, nu ca să preparăm mâncarea, ci doar să o încălzim rapid. Deşi cunosc principiul de funcţionare, mărturisesc că niciodată nu am mers cu analiza atât de departe încât să-i găsesc un efecte nociv. Iată că articolul de mai jos îmi schimbă complet concepţia... Iată mai jos articolul, prezentat după efectuarea corecturilor gramaticale de rigoare:
“În mai mult de 90% din casele americanilor veţi găsi un cuptor cu microunde. Instalarea unui astfel de cuptor este o muncă de rutină şi nu există restaurant fără cuptor cu microunde. Aceste cuptoare sunt rapide, convenabile, economice şi se potrivesc de minune stilului de modern şi rapid de viaţă. Există însă şi o problemă cu aceste cuptoare. Ele sunt foarte nocive pentru sănătate. Cred că orice persoană responsabilă ar spune nu unui astfel de cuptor dacă ar cunoaşte efectele extrem de periculoase asupra organismului. Cert este faptul că, foarte puţini oameni se gândesc la ele. Şi mai mult, nu este niciunul care să le deschidă ochii. Haideţi să aruncăm o privire asupra problemelor pe care le creează această tehnologie.
Microundele, unde foarte scurte de energie electromagnetică, fac parte din spectrul de energie al naturii. Acest spectru include lumina vizibilă, infraroşie şi ultravioletă alături de unde radio, raze X şi altele. Oricum, este foarte mare diferenţa între ceea ce soarele generează şi ce generează cuptorul cu microunde. Această diferenţă este rezultatul curentului electric alternativ folosit pentru a genera microundele.
Iată cum gătesc microundele mâncarea: toate undele electrice se schimbă de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu de undă. Curentul alternativ face ca aceste cicluri de unde să aibă loc mult mai repede. Moleculele de apa au o încărcătură pozitivă şi una negativă. Astfel, când sunt expuse energiei creată de microunde care se schimba de la pozitiv la negativ, moleculele de apă se rotesc. Acest proces este similar cu rotaţia unui ac produsă de un magnet pe o suprafaţă orizontală. Microundele, generate de curentul alternativ din cuptor, determină moleculele de apă din mâncare să se rotească de miliarde de ori pe secundă. Din această cauză se produce foarte multă fricţiune între molecule şi astfel se încălzeşte mâncarea.
S-a presupus că mâncarea gătită la cuptorul cu microunde nu afectează sănătatea. Dar, de fapt, singura preocupare a proiectanţilor a reprezentat-o scurgerile microundelor din cuptor. În mod surprinzător, ei nu şi-au pus niciodată întrebarea dacă mâncarea pregătită la cuptorul cu microunde este sigură.
În 1991, un indiciu timpuriu despre nocivitatea produselor preparate în cuptorul cu microunde a ajuns în atenţia publicului sub forma unui proces. Familia unei femei, Norma Levitt, a acţionat în justiţie spitalul pentru moartea fiicei lor. Norma a mers la spital pentru o protezare a şoldului. Operaţia a fost un succes, dar pacienta a murit. Aceasta a decedat după ce i s-a făcut o transfuzie de sânge, iar sângele a fost încălzit într-un cuptor cu microunde. Aceasta ne demonstrează că încălzirea produselor în acest cuptor schimbă chimia acestora. Dacă doar încălzirea sângelui la temperatura corpului l-a transformat în sânge toxic şi a cauzat moartea, ce se întâmplă dacă preparăm mâncarea pentru o perioadă mai lungă şi la o temperatură înaltă?
Într-un cuptor cu microunde se întâmplă mai mult decât simpla încălzire a alimentelor. Cantităţile enorme de energie ce se produc între molecule sunt suficiente pentru a perturba moleculele proteice şi a cauza reacţii adverse. Ca rezultat, multe molecule noi şi ciudate sunt create şi astfel, apar problemele. Structura moleculară a alimentelor este modificată şi se produc molecule pe care organismul nu le recunoaşte. Aceste molecule noi create sunt străine corpului nostru şi pot fi chiar cancerigene sau toxice. Aşa se explică schimbările biochimice semnificative la personele care consumă mâncare gătită la cuptorul cu microunde.
Experimente elveţiene
Experimentele făcute în Elveţia de Dr. Hans Hertel împreună cu Dr. Bernard Blanc de la Swiss Federal Institute of Technology au scos la iveală faptul că microundele distrug calitatea nutriţională a alimentelor. Ei au măsurat, de asemenea, schimbări patologice în sângele voluntarilor care au consumat mâncare produsă în cuptorul cu microunde. Descoperirile celor doi doctori sunt profunde şi şocante. Ei au observat o scădere în conţinutul de hemoglobină din sânge. Aceasta înseamnă că sângele va transporta mai puţin oxigen şi că ţesuturile organismului s-ar putea să nu primească toată cantitatea necesară de oxigen. În schimb, s-a observat o creştere a celulelor albe şi a colesterolului. Sporirea numărului de celule albe produce stres în organism. În mod normal, celulele albe se înmulţesc ca răspuns la infecţii acute, toxine şi la afectarea celulelor. Limfocitele au scăzut. Acestea sunt un anumit tip de celule albe importante ale sistemului imunitar. Nici una din aceste modificări nu este favorabilă organismului. Un sistem imunitar în criză şi ţesuturi la care nu ajunge oxigenul nu sunt tocmai rezultatele la care te-ai gândit când ai încălzit mâncarea în cuptorul cu microunde. Ca şi cum acestea nu sunt destul de devastatoare, aceştia au observat că serul din sângele voluntarilor care au consumat produse încălzite sau gătite la cuptorul cu microunde a produs o creştere a luminiscenţei bacteriilor care emit lumină. Se pare că energia din microunde a fost depozitată în legăturile moleculare din mâncare. Aceasta a produs schimbări în structura de energie a sângelui, stimuland astfel bacteriile să emită lumină când au fost expuse serului din sânge. Aceste rezultate ale cercetărilor ridică întrebări referitoare la siguranţa apei încălzită în acest cuptor. Poate că există reziduri de energie stocată în legăturile atomice ale atomilor din apă. Toate acestea ne demonstrează că mâncarea preparată la cuptorul cu microunde conţine atât molecule, cât şi energii noi şi periculoase. Dar, haideţi să vedem ce ne spun şi celelalte studii efectuate.
Studii în Rusia
Foarte multe cercetări pe această temă s-au făcut în fosta Uniune Sovietică. Aceste studii au fost realizate la Institute of Radio Technology din Kinsk. Ele au condus la descoperirea unor probleme de sănătate grave asociate expunerii la microunde şi consumului de alimente gătite în cuptoarele cu microunde. Astfel, Uniunea Sovietică a scos în afara legii aceste cuptoare în 1976 şi a stabilit reguli foarte stricte legate de expunerea la microunde. Sovieticii au exprimat un avertisment internaţional legat de daunele asupra sănătăţii biologice şi a mediului produse de microunde. Unele din aceste descoperiri au fost publicate de Atlantis Rising Educational Center din Portland, Oregon.
Sovieticii au descoperit că produsele gătite în cuptorul cu microunde au creat carcinogeni, indiferent de tipul de mâncare. Carne, produse lactate, cereale, fructe şi legume, toate au determinat apariţia chimicalelor care duc la cancer. Mai mult, aceştia au observat anomalii în sistemul digestiv, o funcţionare defectuoasă a sistemului limfatic şi o creştere a celulelor cancerigene în sângele celor care au mâncat alimente preparate în cuptorul cu microunde. Din punct de vedere statistic, ei au descoperit o foarte mare corelaţie între persoanele care au consumat produse gătite la cuptorul cu microunde şi cancerul la stomac şi intestine, iar în cele din urmă, moartea funcţiilor sistemului digestiv.
Sovieticii au descoperit, de asemenea, scăderi ale calităţii nutriţionale a tuturor alimentelor. Calitatea nutritivă a alimentelor gătite în cuptorul cu microunde a scăzut cu 60% şi 90%. Aceasta a însemnat scăderea biodisponibilităţii mineralelor, vitaminelor B, C şi E şi a factorilor lipotropici. Chiar şi valoarea nutriţională a proteinelor a scăzut.
Au fost observate anomalii hormonale. O destabilizare a potenţialului electric al membranei celulare a fost, de asemnea, observată. Menţinerea unui potenţial electric normal în membrana celulară este foarte important pentru sănătatea celulei şi comunicării celulă-cu-celulă. Un consum mare de produse gătite la aceste cuptoare a cauzat daune permanente creierului ca pierderi ale memoriei, lipsă de concentrare, tulburări emoţionale şi o scădere semnificativă a inteligenţei.
Dr. Lita Lee
Dr. Lita Lee, autor al cărţii Health Effects of Microwave Radiation-Microwave Ovens, a scris că fiecare cuptor cu microunde emite radiaţii şi alimentele gătite în acestea dezvoltă şi carcinogeni şi toxine. Aceasta a observat boli tipar la consumatori, printre care anomalii limfatice, care de cele mai multe ori au dus la diferite tipuri de cancer, cancer la stomac sau intestine şi tulburări digestive.
Concluzie
La sfârşitul acestui articol, ar trebui să vă amintiţi trei lucruri. Primul: prepararea alimentelor în cuptorul cu microunde creează produse chimice noi, care sunt toxice şi chiar cancerigene. Al doilea: valoarea nutriţională a alimentelor este redusă semnificativ. Al treilea: efectele tăcute, dar devastatoare din organism produse de aceste cuptoare. Ele duc la cancer, dereglari hormonale, tulburări limfatice, tulburări digestive, anomalii în sânge şi în sistemul imunitar, probleme emoţionale, daune permanente ale creierului şi chiar boli de inimă.”
Acest articol este o traducere a originalului scris de Raymond Francis, un om de ştiinţă renumit, un nutriţionist recunoscut, autor al cărţilor "Never Be Sick Again" şi "Never Be Fat Again", gazdă a emisiunii Beyond Health Show, preşedinte la The Project to End Diseanse şi un lider recunoscut internaţional, ce susţine o viaţă sănătoasă.
Brrr! Vând urgent cuptor cu microunde! Aştept provincia!
Să auzim de bine!

2 comentarii:

  1. Suntem atat de grabiti incat ne incalzim repede mancare in cuptorul cu microunde. Stiam ca sunt efecte nocive, dar citindu-le, parca te infiori. Mai scoate unul la vanzare, Vio! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ QED: În regulă! Reformulez: vând DOUĂ cuptoare cu microunde!

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!