"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 13 februarie 2012

Fenomene stranii pe teritoriul României (3)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Este un subiect pe care nu l-am mai abordat de o vreme bună. Dar, ca să spun o platitudine, timpul trece, vremea trece, nu pot să rămân la toate rece…
Drept pentru care, viaţa şi-a văzut de drumul ei, de treburile ei, guverne vin şi pleacă, zăpezi vin şi se topesc şi aşa mai departe. O mulţime de întâmplări şi fenomene care ascund în ele şi fenomene stranii. Haideţi să le vedm pe ultimele.
Primul fenomen straniu pe ziua de azi este felicitarea adresată de domnul Băsescu domnului Boc, odată cu predarea mandatului, felicitare care a sunat cam aşa: îl felicit pe cel care pleacă pentru guvernul pe care l-a adus. Nu este straniu că un preşedinte îl felicită pe un prim ministru demisionar pentru că a adus un guvern pe care NU EL l-a adus, ci premierul desemnat, recte domnul Mihai Răzvan Ungureanu?
Al doilea fenomen straniu este cel legat de vârsta membrilor noului cabinet, vârstă pentru care felicitările şi îndemnurile nu mai contenesc. Nu este straniu că se vorbeşte de vârsta crudă a noilor guvernanţi, uitându-se de alde Verestoy sau Oprea, ca să mă refer doar la ei?
Al treilea fenomen straniu petrecut pe teritoriul României contemporane este cel al promisiunilor şi planurilor anunţate de către fiecare membru al noului cabinet. Căci, nu este straniu pentru nişte miniştri să prezinte planuri de lungă perspectivă, adevărate proiecte sindicale, făcându-se că uită faptul că ei sunt desemnaţi doar pentru câteva luni, până la alegeri?
Cel de al patrulea fenomen straniu este produs de comportamentul celor bogaţi. Pentru că mi se pare foarte straniu ca, nicio vedetă, dar absolut niciuna dintre cele care sparg mii de euro în cluburi, nu au găsit de cuviinţă să trimită măcar o pereche de şosete năpăstuiţilor acoperiţi de zăpadă.
Mai este şi un al cincilea fenomen straniu. Iar el este provocat de declaraţiile membrilor guvernului românesc, în frunte cu primul lui ministru care, acuză locuitorii localităţilor acoperite de zăpadă de lene, deşi până şi copiii din Burkina Fasso ştiu că populaţia satelor româneşti este formată din bătrâni neputincioşi.
În sfârşit, al şaselea fenomen straniu petrecut pe teritoriul României. Pentru că mi se pare foarte straniu ca membrii unui nou guvern, cu prim ministrul lor în frunte, să aibă o atitudine la fel de cinică faţă de propriul popor, această atitudine fiind unul dintre motivele schimbării cabinetului anterior...
Spre deosebire de cele patru fenomene stranii care există la timpul prezent, cel de al şaptelea este pe cale să se petreacă. Este vorba de fenomenul straniu al creşterii preţului la gazul metan din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo, dar care preţ nu va reveni la cel vechi după îmbunătăţirea acestora.
Să auzim de bine!

2 comentarii:

  1. Sincer..., si eu le observ tot ca pe niste fenomene stranii si-mi este foarte rusine. Pentru mine, ca stau la caldura, ca pot iesi cand vreau, pana unde vreau, pentru ei, cei care au datoria de a face ceva, pentru multi si multe...

    RăspundețiȘtergere
  2. QED: Da, QED, aşa este, ai prins esenţa ca de obicei...

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!