"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 9 februarie 2012

Contribuţie participativă

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Acum, când frigul şi zăpada au încetinit semnificativ ritmul cotidian al activităţii românilor, există cineva care nu poate sta cu mâinile în sân, cineva cu ochiul treaz şi mintea ageră. Cineva cu gândul la români şi la binele acestora.
Cineva care se gândeşte clipă de clipă ce legi să mai emită, deşi nu este abilitat pentru asta.
Cineva care, din dorinţa de bine, organizeză întâlniri de partid în sediul Preşedinţiei, deşi ar trebui să fie apolitic.
Cineva care, din dragoste de oameni, uită că un vapor ar eşua după prima milă marină dacă ar fi condus prin vot.
Ei bine, toate acestea ar fi fost simple speculaţii sau vorbe de clacă dacă nu ar fi fost însoţite de măsuri care să sublinieze contribuţia României la procesul globalizării. Şi mintea nedormită de care vorbeam, a găsit soluţia: România poate avea o contribuţie de mare anvergură punând la dispoziţia FBI experienţa hacker-ilor români!
Soluţia mi se pare benefică cel puţin din două motive: România va scăpa de efectele acţiunilor hacker-ilor, iar FBI va avea parte de un contingent cu abilităţi sporite.
Animat de mesajul acestei idei, nu mă pot opri să îmi anunţ şi eu participarea la un asemenea program, prin câteva sugestii.
1. România să pună la dispoziţia Angliei toţi cerşetorii români care bântuie acum Europa în mod total dezorganizat. Astfel, Scotland Yard-ul va avea parte de bogata lor experienţă în găsirea unor măsuri de combatere, iar străzile noastre vor fi curate din nou.
2. România să pună la dispoziţia Franţei toţi ţiganii aciuaţi fără rost care pe unde apucă. Astfel, administraţia franceză va putea profita din plin de o mare masă de impozitare, pe care vor putea aplica cu succes politicile de integare şi educare recomandate atât de călduros României.
3. România să pună la dispoziţa cui vrea toţi hoţii din ţară. În acest fel, marile firme constructoare de sisteme de protecţie şi securitate vor avea posibilitatea să verifice pe viu eficienţa sistemelor proiectate.
Ei, ce zicieţi, mai aveţi şi voi propuneri?
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!