"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 9 iunie 2011

Mister aviatic

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Aţi auzit de „Experimentul Philadelphia”? Cu siguranţă că da. Iată că un prieten îmi trimite articolul de mai jos, pe care l-aş intitula „Experimentul Bogota”. Am căutat pe Internet şi alte informaţii depsre acest subiect, dar nu am găsit altceva decât acest articol, scris în diferite limbi. Aşa că, personal, dacă faţă de „Experimentul Philadelphia” nu am nicio îndoială, îmi păstrez unele rezerve privind veridicitatea „Experimentului Bogota”. Dar, mai ştii...
Un avion dispărut în ‘46 a aterizat în ‘93 în America de Sud! Un avion de pasageri, care a dispărut fără urmă în anul 1946, pe traseul Rio-Havana, a aterizat în luna decembrie 1993 pe aeroportul Bogota din Columbia. La bordul său se aflau 36 de schelete.
Oamenii de specialitate vorbesc despre cel mai mare mister din istoria zborului. Un mister care a devenit cu atât mai mare, cu cât este vorba despre batrânul avion Lockheed Constellation (Nota mea: personal, îl consider unul dintre cele mai frumoase avioane de pasageri realizate vreodată...), care a decolat în anul 1946 şi la bordul căruia s-au găsit în 1993, la aterizare, ceşti de cafea caldă şi ţigări aprinse marca Old Gold, de mult dispărută. Pe locurile pasagerilor se aflau ziarele zilei cu data de 21.09.1946, care nu erau îngălbenite de vreme şi miroseau încă a tipar.
“Aş fi dorit ca să pot da o explicaţie, dar mă aflu în faţa unui mister”, spune expertul Herman Guevara, conducătorul unui grup foarte numeros de cercetători, căruia i s-a încredinţat misiunea de a cerceta misterioasa aterizare a avionului de mult dispărut.
„Singurul lucru pe care îl pot spune cu precizie este faptul că avionul, împreună cu toţi pasagerii săi, a fost dat dispărut în anul 1946, în timpul unui zbor de la Rio de Janeiro la Havanna. Într-un mod inexplicabil, avionul a aterizat în 1993 şi arată de parcă ar fi decolat ieri.
Cum poate ateriza un avion având doar schelete la bord, numai Dumnezeu ştie! Cei 36 de pasageri, precum şi echipajul format din patru persoane au decolat după toate regulile”.
Incredibila poveste a început atunci când un avion necunoscut, cu o inscripţie foarte veche, din Panair Do Brasil, a apărut deasupra aeroportului Bogota şi a început aterizarea. Personalul aeroportului a încercat în zadar ca să oprească aterizarea avionului necunoscut, deoarece, în acelaşi moment un Boac din Bruxelles se pregătea şi el ca să aterizeze. Mulţumită manevrelor abile ale căpitanului Anthony Bolard, în vârstă de 54 de ani, al companiei britanice, s-a putut evita în ultima clipă o ciocnire fatală.
Când avionul fantomă s-a oprit, personalul de pază a deschis uşile şi, cu mare groază, a descoperit în interior lui numai schelete, spune Guevara. Unul dintre oamenii de pază, un fost soldat în marină, s-a speriat atât de tare, încât şi-a pierdut echilibrul.
După o examinare amănunţită, resturile pasagerilor au fost transportate într-un spital militar pentru a fi cercetate, iar avionul a fost parcat într-un hangar bine păzit, în care accesul era strict interzis.
Cercetările se concentrează asupra întrebării: unde a fost avionul în toţi aceşti ani? Singurul lucru cert este numărul de zbor al acestuia, 348, locul de decolare şi destinaţia.
Din grupul de experţi care cercetează acest caz face parte şi cercetătorul în domeniul parapsihologiei Dr. Gloria Hamandez. După cum afirmă aceasta, în acest caz poate fi vorba despre o deplasare în timp. Ea a lansat şi ipoteza că moartea pasagerilor ar putea avea legătură cu un posibil contact cu fiinţe extraterestre.
Dacă avionul ar fi zburat într-un gol din timp, oamenii ar fi rămas cu siguranţă în viaţă. Şi, în plus, ei nu ar fi fost nici măcar cu o zi mai în vârstă decât erau la decolarea ce a avut loc în anul 1946, a adăugat un om de specialitate.
Însă, datorită faptului că avionul era plin cu schelete şi centurile de siguranţă erau încă nedesfăcute, nu poate fi exclusă teoria că cineva din afară i-a omorât pe pasagerii aflaţi la bordul avionului şi apoi, dintr-un loc necunoscut, l-ar fi dirijat spre Pământ. Se ştie că extratereştrii pot executa operaţiuni extrem de complexe, datorită tehnologiilor foarte avansate pe care le deţin.
Guevara afirmă că echipa de cercetători va face tot ce îi stă în putinţă pentru a elucida acest mister.
„Eu mă rog să fim suficient de puternici pentru a putea accepta realitatea, oricare ar fi ea”, încheie Guevara.
Să auzim de bine!

5 comentarii:

  1. Cu siguranta ca este un caz deja clasificat si intrat in categoria ULTRA TOP SECRET ca si mii de alte cazuri neelucidate, pt. ca NU SE VREA publicarea unor date de mare interes... Astfel de cazuri le tot citesc incepand de la faimoasa carte a lui Daeniken incoace...Este interesant subiectul dar nu ma mai mira pt. ca am deja experienta lecturii cazurilor similare din "Triunghiul Bermudelor" si altele...Oricum, cele citite mai sus sunt chestii jurnalistice de senzatie : oare "scheletele" alea nu erau ...imbracate ? Cand zici "schelet" te gandesti doar la oase. Pana si pielea disparuse? Parul? Nu erau nici macar mumii?....Ramane din pacate doar o stire de senzatie buna doar sa se cumpere...."gazeta" !.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta-mi aminteste de povestile teribile cu fantome si vampiri pe care ni le spuneam unii altora in vacantele scolare, pe la 9-14 ani. Si plecam spre casa aruncand priviri ingrozite in spatele nostru :))

    M-a distrat un comentariu de pe un blog strain legat de aceasta poveste: "This is from a story from the Weekly World News tabloid from 1995. Right in between stories about a Titanic survivor found still floating in the Atlantic, and a guy reading with a glass eye. "

    RăspundețiȘtergere
  3. Marco Popo & Nelu_A: Fraţilor, după cum spuneam chiar eu, autorul, proprietarul etc nu am găsit nicăieri măcar alte două surse care să îmi confirme veridicitatea informaţiei. O să mai caut ceva elemente despre respectivele personalităţi nominalizate şi vom mai vedea... Până una, alta, nu m-ar mira să fie reală, având în vedere că experimentul Philadelphia a fost cât se poate de real...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Vio: LA INCHIDEREA EDITIEI :
    Draga Vio, azi am primit si eu doua e-mails independente cu acest text cu...scheletele! O vara de-a mea care lucreaza la Radio Rom.International mi-a trimis si precizarea de mai jos :
    "De la BBC am primit vestea ca e o facatura sau un banc" ....(!)
    Pacat de frumusetea avionului de...iepoca! :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Marco Polo: Probabil că e-mail-urile au fost copii ale articolului, că prea mare e coincidenţa... Orcum, mă bucur că situaţia e clarificată. Dar avionul tot rămâne un avion superb... Ia mai uită-te odată la el...

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!