"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 14 februarie 2011

Zodiile şi bolile la care sunt predispuse

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Nu v-am mai "delectat" de mult cu articole despre zodii şi relaţia om-zodie. Dar speranţa moare ultima, aşa că, iată, un nou articol pe tema asta vă este pus la dispoziţie. Articolul nu este dintre cele mai recente dar, pe papucii lui Mahomed! zodiile astea sunt acolo de mii de ani...
"Astrele stăpânesc destinul oamenilor şi imprimă influenţe asupra moralului, psihicului şi fizicului lor pe tot parcursul vieţii pământeşti. În funcţie de aspectele şi poziţia planetelor în raport cu cele doisprezece zodii ce parcurg pământul, se stabilileşte predispozitia semnului zodiacal spre anumite boli. Iată spre ce tipuri de boli sunteţi predispus, având în vedere perioada în care v-aţi născut:

Berbec (21 martie-20 aprilie) - Aflaţi sunt influenţa planetei Marte, ce guvernează capul şi faţa, Berbecii reprezintă cele mai dinamice caractere ale zodiacului. Deşi înzestrate cu o energie fizică neobişnuită, persoanele aflate sub acest semn zodiacal au o sensibiliate exagerată, sunt foarte emotive şi fac dovada unui temperament bilioso-nervos. Pentru a-şi consuma surplusul de energie pe care îl au, dar şi pentru a evita transformarea acestuia în energie nervoasă negativă, Berbecilor le este recomandată foarte multă mişcare. Sub influenţa lui Marte, Berbecii sunt predispuşi la tulburări mentale, dureri de cap acute şi la răniri accidentale. Persoanele Berbec trebuie să fie foarte atente la oboselile care zdruncină sistemul nervos şi trebuie să se ferească de griji inutile, învăţând să se relaxeze. Berbecilor le sunt recomandate alimentele cu un conţinut bogat de fosfat de potasiu.

Taur (21 aprilie-20 mai) – Aflat sub semnnul planetei Venus, Taurul este zodia ce se află sub semnul unei mari dragoste de viaţă. Pentru că se hrăneşte din micile plăceri ale vieţii, Taurul este predispus de cele mai multe ori la boli de stomac. În acest sens, Taurul trebuie să înlăture cu foarte mare atenţie excesele alimentare. Zodia Taurului stăpâneşte gâtul şi rinichii, de aceea amigdalita şi laringita sunt boli frecvent întâlnite în cazul taurului. Taurul dispune de un temperament limfatico-nervos, lent şi cu toate acestea este bine să-şi supravegheze tensiunea arterială. Pe măsură ce înaintează în vârstă se măreşte riscul apariţiei unor tulburări de circulaţie arterială. Îi este recomandată o alimentaţie bogată în sulfat de sodiu. Taurul este înzestrat cu o constituţie puternică, însă preaplinul vitalităţii sale îl expune la o moarte neaşteptată.

Gemeni (21 mai- 22 iunie) - Zodia Gemeni guvernează membrele superioare, toracele, coloana vertebrală şi partea sistemului nervos care le însoţeşte. Gemenii au o constituţie mai fragilă şi obosesc destul de repede. Cu toate acestea, acest nativ poate avea o viaţă destul de lungă graţie vitalităţii sale nervoase. Printre afecţiunile la care sunt predispuse persoanele din această zodie se numără tuberculoza, bolile oculare şi pulmonare, tulburări hepatice. Unii reprezentanţi ai acestei zodii au un temperament bilioso-sanguin, iar alţii bilioso-nervos, fiind predispuse de aceea la depresie şi la debilitate generală. Produsele alimentare pe care le consumă trebuie să aibă un conţinut ridicat de clorură de potasiu.

Rac (22 iunie-22 iulie) - Semnul zodiacal al Racului guvernează plămânii şi organele digestive. Are un organism exagerat de sensibil şi din această cauză tinde să acorde o importanţă exagerată bolilor. Racul este predispus la boli de stomac, la reumatisme, deformaţii artritice ale membrelor, la constipaţii şi la o proastă circulaţie a sângelui. Din cauza delicateţii sale psihice, Racul trece de la o stare nervoasă la alta. Este când trist, când îngrijorat, când amărât şi se lasă pradă tuturor neliniştilor şi emoţiilor prin care trece. Îi este indicată o alimentaţie bazată pe produse ce conţin fluorură de calciu.

Leu (23 iulie-22 august) – Persoanele aflate sub zodia Leului se manifestă sub forma unui caracter vioi, energic, sanguin nervos. Echilibrul psihic al Leului influenţează puternic starea sa generală de sănătate, excesul de vitalitate specific făcându-l rezistent în faţa oricărui tip de boală. Are, de asemenea, o capacitate foarte mare de însănătoşire şi se reface repede chiar şi după boli foarte grele. Bolile asociate acestui semn zodiacal sunt cele de inimă si ale articulaţiilor. Leul trebuie să aibe grijă de coloana sa vertebrală pentru că este predispus la numeroase deformaţii datorate îndeosebi accidentelor. Sensibil la schimbările bruşte de vreme, Leul se poate îmbolnăvi şi de reumatisme acute sau cronice. Şi poate avea mult de suferit dacă nu tratează cum se cuvine această afecţiune. Din dieta lor zilnică nu ar trebui să lipsească alimentele bogate în vitamina A, D si H2.

Fecioara (23 august- 22 septembrie) – Fecioara simbolizează stomacul, ficatul, intestinele, pancreasul şi apendicele. Bolile de care suferă Fecioara sunt strâns legate de organele enumerate. Prin urmare, zodia Fecioarei este predispusă spre afecţiuni ale tranzitului intestinal sau spre boli precum diarea, peritonita sau dizenteria. Pentru că în copilărie a suferit de aproape toate bolile specifice acestei perioade, la maturitate Fecioara tinde să fie puţin ipohondră, consumând în exces medicamente. Chiar şi atunci când nu este nevoie de ele. În regimul lor alimentar, Fecioarele ar trebuie să introducă orezul, verdeaţa, citricele, ouăle sau peştele.

Balanţa (23 septembrie-23 octombrie) – Mişcarea planetelor în semnul zodiacal al Balanţei influenţează rinichii şi duce la apariţia bolilor de vezică şi rinichi sau a bolilor de intestine. Balanţa poate suferi de nefrită, colică renală sau iremie. Balanţa este foarte sensibilă din punct de vedere psihic, persoanele de vârsta a doua sau a treia fiind mai predispuse decât Balanţele mai tinere spre migrene, nevralgii sau neurastenii. Regimul alimentat al Balanţei trebuie să se bazeze pe legumele şi fructele ce conţin fosfat de sodiu. De aceea, Balanţei îi este recomandat să consume cereale, fasole, sparanghel sau broccoli.

Scorpionul (23 octombrie-21 noiembrie) - De un temperament limfatico-sangvinic, Scorpionul guvernează organele genitale, colonul, rectul şi anusul. Este foarte probabil ca reprezentanţii acestei zodii să sufere de hemoroizi, hepatită sau de afecţiuni ale organelor sexuale interne şi externe. Mai sunt predispuşi de asemenea şi la friguri sau dureri violente de cap. Scorpionul are un organism care suportă destul de greu boala şi se reface după o perioadă destul de îndelungată de timp. De pe masa Scorpionului nu ar trebui să lipsească ardeiul gras, ceapa, nucile, spanacul deoarece conţin o cantitate însemnată de sulfat de calciu.

Săgetător (22 noiembrie-20 decembrie) – Semnul Săgetătorului guvernează membrele inferioare, îndeosebi coapsele şi anusul, arterele şi sângele. Printre afecţiunile care îi pot produce îngrijorare unui Săgetător sunt incluse tulburările de natură sanguină, fracturile de femur, sciatica, bolile de ficat sau calculii biliari. Surmenajul pe termen îndelungat îl determină să clacheze atât fizic cât şi nervos, ducând cu timpul la intensificarea afecţiunilor nevrotice. De un temperamant nervoso-bilios, Săgetătorul face exces de zel atunci când vine vorba de mâncare şi băutură. Este bine să înveţe să se modereze şi să guste din deliciile vieţii mai cu măsură. Nu ar fi deloc rău să introducă în alimentaţia sa zilnică păstârnacul, ficatul de pasăre, verdeaţă, gălbenuşul de ou crud, morcovii, salatele crude sau fructele bogate în bioxid de siliciu.

Capricorn (21 decembrie-19 ianuarie) – Semnul zodiacal al Capricornului reprezintă genunchii, femurul, stomacul, unghiile şi părul. Sistemul de eliminare a toxinelor specific Capricornului este unul deficitar, favorizând apariţia afecţiunile hepatice, a dermatitelor, a pancreatitelor sau a nefritelor. Deşi este unul dintre cele mai rezistente semne zodiacale, în faţa unei boli prelungite, Capricornul manifestă tendinţa de autoizolare. Temperament limfatico-nervos, în faţa bolii, Capricornul poate ajunge la tristeţe, melancolie şi pesimism. Cerealele, gutuile, sfecla sau spanacul din alimentaţie pot amelioara slăbiciunile de stomac la care este predispus. Vitaminele C şi L1 ajută la recăpătarea vitalităţii care îi este specifică.

Vărsător (20 ianuarie-18 februarie) – Influenţa astrelor asupra Vărsătorului se reflectă în circulaţia sângelui şi în sistemul nervos. Spiritul de cugetător şi deschiderea spre lumea abstractă a ideilor îi produc Vărsătorului stări de nervozitate însoţite uneori de tulburări de somn, atacuri de panică, exuberanţă dusă la extreme şi deprimări din care cu greu îl mai poţi scoate. Tulburările de natură nervoasă duc la rândul lor la mărirea riscului de apariţie a unor boli precum tahicardia, varicele, hemoroizii sau afecţiunile gastrice. Porumbul, merele, ridichiile, ţelina, alunele sau citricile sunt bogate în clorură de sodiu, substanţă ce ajută la refacerea organismului acestei zodii.

Peşti (19 februarie-20 martie) – Aşezarea planetelor la naşterea Peştilor îi face pe aceştia sensibili atunci când vine vorba despre picioare, mucoase sau limfă şi le dau o oarecare predispoziţie spre boli precum tuberculoza, limfatism, infecţii microbiene localizate la nivelul mucoasei. Peştii sunt exagerat de sensibili şi în privinţa frigului pentru că răcesc foarte uşor şi capătă repede viroze şi pneumonii. Devin în scurt timp ataşaţi de droguri, sedative, tranchilizante, alcool sau tutun, găsind în ele modalitatea perfectă de a scăpa de stimulii perturbatori din exterior. De aceea, cei născuţi sub acest semn trebuie să se abţină de la orice excese şi necumpătare. Le este recomandat în schimb consumul fructelor şi al legumelor ce conţin lichid: pepeni, castraveţi, dovlecei, ananas. Reflexoterapia poate face minuni în multe dintre afecţiunile Peştilor."
Să auzim de bine!
Articol preluat pe 6 martie 2008 de pe www.garbo.ro

2 comentarii:

  1. Interesant si adevarat... mai mult sau mai putin....

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Bianca: Știi ce mă surprinde? Câteodată se potrivesc atât de bine încât ai impresia că vezi niște imagini...

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!