"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 18 februarie 2011

Şi atunci a început... cearta

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Primesc de la un prieten ("pe surse", cum se spune acum în mass media românească) suita următoare de cugetări. Un cititor atent şi la curent cu bancurile aflate pe piaţă va observa cu uşurinţă că este vorba de o compilaţie a unora din acestea. Dar mi se pare una veselă, aşa că v-o prezint şi vouă.
1. Urmăream în pat, lângă nevastă-mea, "Vrei să fii miliardar?" M-am întors către ea şi am întrebat-o: "Vrei să facem dragoste?" "Nu", mi-a răspuns ea. "Ăsta e răspunsul tău final?", am întrebat-o. De data asta nici nu m-a privit când mi-a răspuns că da, ăsta este. Aşa că am spus: "Atunci aş vrea să sun o prietenă"... şi atunci a început cearta!
2. Nevastă-mea s-a dus la supermarket. Am rugat-o să cumpere şi-un bax de Tuborg, de 18 lei. A cumpărat în schimb o cutie de L'Oreal DermaGenese de 24 de lei. I-am spus că berea ar fi ajutat-o să arate mai bine în noaptea aia decât crema... şi atunci a început cearta!
3. Am scos-o pe nevastă-mea la un restaurant. S-a întâmplat ca ospătarul să ia mai întâi comanda mea. "Un cotlet mare de vită în sânge pe grătar". M-a întrebat: "Nu vă pasă de vaca nebună?" "Nu", am răspuns. "Poate comanda şi singură" ... şi atunci a început cearta!
4. Nevastă-mea stătea lângă mine pe canapea, în timp ce eu zappam canalele. M-a întrebat: "Ce mai e pe televizor?" I-am răspuns: "Praf" ... şi atunci a început cearta!
5. Nevastă-mea tot încerca să-mi sugereze ce-şi doreşte pentru următoarea aniversare. Mi-a spus: "Vreau ceva strălucitor, ce ajunge de la 0 la 100 în trei secunde." I-am dăruit un cântar ... şi atunci a început cearta!
6. Când am ajuns aseară acasă, nevastă-mea mi-a cerut să o duc într-un loc scump. Am dus-o la o benzinărie ... şi atunci a început cearta!
7. Când m-am pensionat, m-am dus la Oficiul de Asistenţă Socială ca să mă înregistrez. Tipa din spatele biroului mi-a cerut buletinul ca să-mi verifice vârsta. Îl uitasem acasă. I-am cerut scuze, i-am spus că mă duc acasă ca să-l iau şi mă întorc. A fost foarte drăguţă: "Nu vă mai deranjaţi, descheiaţi-vă la cămaşă. Părul cărunt de pe pieptul meu a convins-o şi mi-a înregistrat solicitarea. Încântat de solicitudinea ei, când am ajuns acasă i-am povestit nevesti-mi. Ea a spus: "Trebuia să-ţi scoţi şi pantalonii, poate primeai şi ajutor pentru dizabilităţi" ... şi atunci a început cearta!
8. Stăteam alături de nevastă-mea la întâlnirea de 30 de ani de la terminarea liceului şi mă tot uitam la o tipă bine, dar complet turtă, care-şi legăna nostalgic paharul între două degete, singură la o masă de alături. Nevastă-mea m-a întrebat: "O cunoşti?" "Sigur", am oftat, "e prima mea prietenă din liceu. Am înţeles că s-a apucat de băut imediat după ce ne-am despărţit, şi de-atunci n-a mai fost trează." "Dumnezeule!" a spus nevastă-mea. "Cine s-ar fi gândit că o persoană poate sărbători atâta timp?" ... şi atunci a început cearta!
9. Nevastă-mea stătea goală şi se privea în oglinda din dormitor. Nu se prea bucura de ceea ce vedea şi mi-a spus: "Mă simt oribil! Atât de grasă şi de bătrână! Am nevoie de un compliment!" I-am răspuns: "Vederea ţi-a rămas perfectă" ... şi atunci a început cearta!
10. Nevastă-mea m-a întrebat dacă rochia îi face fundul mare. I-am spus că nu aşa de mare ca rochia de ieri ... şi atunci a început cearta!
11. Sâmbătă dimineaţa m-am strecurat uşor din aşternut, mi-am făcut pachetul şi am coborât pe tăcute în garaj. Am legat barca la cârlig şi am început să dau cu spatele. Abia când am ieşit cu totul din garaj am văzut că ploua cu găleata şi vântul bătea cu 100 km/h. Am deschis radioul şi am aflat că vremea avea să fie la fel toată ziua. Am tras înapoi în garaj şi, tiptil, m-am dus înapoi în dormitor. M-am strecurat la loc lângă nevastă-mea şi i-am şoptit: "E o vreme groaznică afară." Pe jumătate încă adormită, ea a răspuns: "Îţi poţi imagina că prostul de bărbatu-meu s-a dus la pescuit pe aşa o vreme?" ... şi atunci a început cearta!
12. Am întrebat-o pe nevastă-mea unde ar vrea să mergem pentru aniversarea căsătoriei noastre. Mi s-a încălzit inima când am văzut-o topindu-se de bucurie. "Undeva unde n-am mai fost de mult timp..." a spus ea, nehotărâtă. Aşa că i-am sugerat: "Ce părere ai de bucătărie?" ... şi atunci a început cearta!
Să auzim de bine!

2 comentarii:

  1. Sall, asta mi-a plăcut cel mai mult :D

    9. Nevastă-mea stătea goală şi se privea în oglinda din dormitor. Nu se prea bucura de ceea ce vedea şi mi-a spus: "Mă simt oribil! Atât de grasă şi de bătrână! Am nevoie de un compliment!" I-am răspuns: "Vederea ţi-a rămas perfectă" ... şi atunci a început cearta! multă sănătate

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma amuz copios ori de cate ori citesc cugetarile astea :)

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!