"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 11 mai 2012

Est omen in nomen

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
În trecerea lor prin Drumul Taberei, vechii latini ne-au cadorisit cu o vorbă înțeleaptă: est omen in nomen sau, altfel spus, este un destin în nume.
În decursul timpului au existat numeroase studii și încercări care mai de care mai științifice pentru a descoperi adevărul din spatele acestor vorbe. Dar, iată că a trebuit să vină secolul al XXI-lea, și cu el linia de tramvai 41, pentru ca lucrurile să se limpezească, iar tâlcul vorbelor să fie deslușit.
Scriam în postarea mea precedentă intitulată Un tramvai numit dorință, despre recordurile stabilite de această linie, fapt ce nu face altceva decât să demonstreze adevărul vechiului adagiu latin.
Astfel, lina tramvaiului 41 a fost, din start, cea mai lăudată linie criticată. După acest prim record, care a făcut o primă legătură cu destinul ei, lina tramvaiului 41 a continuat cu alte două recorduri, unul mai trist ca altul: a devenit linia de tramavai cu cei mai mulți mutilați din București, iar apoi, lina de tamvai cu cei mai mulți morți, călătorii neatenți din oraș dovedind o adevărată atracție pentru a fi mutilați sau uciși de tramvaiele acestei linii. Ceea ce nu a făcut altceva decât să lege și mai mult numele liniei de destinul ei.
Dar lucrurile nu s-au oprit aici, linia tramvaiului 41 devenind prima linie de tramvai în care a apărut un înțepător, personaj sinistru care înțepa cu un ac femeile aflate în tramvai.
Pe un destin deja format, a apărut un alt record ciudat, lina tramavaiului 41 fiind prima linie de tramvai în care s-a descoperit un masturbator. Pentru mine, lucrurile erau deja foarte clare: linia tramvaiului 41 este cea mai bună și cea mai vie dovadă că există o legătură între nume și destin, iar articolul meu se încheia cu acest presupus ultim record.
Dar viața bate blogul și iată că tramvaiele acestei linii se califică ieri cu alte două recorduri dintr-o lovitură, precum Croitorașul cel Isteț: a devenit linia de tramvai cu cele mai multe garnituri de tramvai implicate într-o ciocnire în lanț (patru!) și linia de tramvai cu cei mai mulți accidentați (89 după ultimele surse!) rezultați dintr-un singur accident.
Între noi fie vorba, vă spun că o întâmplare nefericită a făcut ca soția mea să se afle într-unul din tramvaiele implicate, dar o altă întâmplare, fericită de data asta, a făcut ca ea să se afle în primul tramvai și să scape nevătămată.
Acum, având în vedere cele de mai sus, mai aveți vreo îndoială de inexistența unei legături între destin și nume, în special cel al tramvaiului 41?
Să auzim de bine!

2 comentarii:

  1. Eu nu vad nicio legatura. Insa... Este o linie de tramvai rapid si este prima, fapt pt care se intampla atatea accidente. Imi pare rau pt ca sotia ta s-a aflat intr-unul din aceste tramvaie si ma bucur mult ca nu a patit nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ QED: Îți mulțumesc! În privința legăturii... eu cred că este pentru că nicio linie de tramvai nu a strâns asemenea recorduri ciudate...

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!