"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 9 mai 2012

Profilul carierei (1)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Rămâneţi prinşi de un proiect sau îl terminaţi şi porniţi mai departe? Dacă încă nu ai aflat cum lucrează mintea ta atunci când aude cuvântul „carieră”, atunci vezi ce are zodia ta de spus despre asta.
Berbec. Vrei un Berbec în echipa ta? Bineînţeles că da. Cei născuţi sub acest semn iubesc competiţia şi jocurile, indiferent dacă este vorba de afaceri sau viaţă. Urăsc să piardă, ceea ce înseamnă că, probabil, iubesc să câştige. Se simt bine atunci când sunt şefi şi nu se simt deloc în largul lor atunci când nu se află la conducere. Ceea ce nu este de obicei o problemă din moment ce – datorită încrederii pe care o au în ei – le place să înceapă proiecte şi să ofere noi căi de urmat colegilor. Caracteristic pentru un semn al focului, Berbecii pot fi „aprinşi” uneori. Mereu sunt gata să explodeze! Chiar dacă, de cele mai multe ori, nu este diplomatic, Berbecul este respectat de colegi şi emană mereu multă energie şi curaj pe „câmpul de luptă” – sau mai bine să-l numim locul de muncă. Atâta timp cât el rămâne în echipă, colegii se pot bucura de succes. Este mereu în căutare de aventură. Întâlnirile „pompoase” şi cu multe discuţii nu sunt deloc pe placul lui, din moment ce preferă să încheie o afacere afară pe un teren de sport. Provocările noi trebuie să fie prezente tot timpul în slujba lor căci altfel intră în joc cuvântul „următor” alături de „loc de muncă” – următorul loc de muncă. Un colac de salvare pentru Berbecul plin de energie? Nu! Ieşirea la pensie este pentru oricine altcineva, dar nu şi pentru el – va rămâne în joc tot timpul, schimbând regulile pe parcurs pentru a-l păstra interesant. Biroul unui Berbec este de obicei foarte luminos, numai cu câteva trofee sau diplome de succes care să-i amintească de victoriile avute. Preferă să treacă pe stradă într-o maşină sport şi ar schimba cu plăcere 2-3 Martini pe câteva beri şi un joc de zaruri. Meserii care i se potrivesc: antreprenor (mai cu seamă), dentist, sportiv de performanţă, chirurg.
Taur. Taurul poate fi considerat muncitorul cel mai sârguincios al zodiacului. Este de încredere şi loial, se înţelege bine cu cei din jur şi este un bun coleg. Şi este mereu practic – că nu degeaba este semn al pământului. Dacă vrei ca lucrurile să-ţi iasă bine, cheamă un Taur. S-ar putea să-l suni de două sau de trei ori, din moment ce este un pic cam leneş să pornească la drum, dar odată ce a pornit, fii atent! Îşi va urma colegii şi va munci din greu pentru echipă. Munceşte atât de mult, încât de multe ori este stâlpul de bază al companiei, al comunităţii şi chiar al familiei. Hei, păi pentru asta are umerii atât de puternici! Şi se mai spune că este şi un bun organizator. Din moment ce se descurcă bine în afaceri este de înţeles că este şi un bun artist. Biroul unui Taur este un loc confortabil, plăcut, unde oaspeţii se simt bine, iar el se simte în largul lui. Plimbările de la o întâlnire la alta ar fi bine să fie făcute într-o maşină sport care să fie practică şi să arate succesul său. Dacă trebuie să luaţi masa de prânz împreună, îţi va recomanda file mignon cu siguranţă. Este potrivit pentru postul de bancher, artist, contabil, muzician sau orice altă meserie care presupune răbdare şi devotament.
Gemeni. Când vine vorba de Gemeni te gândeşti la cineva cu care se poate comunica cu uşurinţă. Gemenii pot vorbi de două ori mai repede şi pot avea de două ori mai multe idei bune într-o firmă decât orice alt angajat. Dotaţi cu o minte ageră, se mută tot timpul de la un proiect la altul, ajutorul lor este mereu bine venit. Se descurcă bine în posturile de intermediari din moment ce le place să vorbească. Dacă ai nevoie de ceva relaţii apelează la cineva născut în această zodie şi te va ajuta cu siguranţă. Dacă locul de muncă devine plictisitor, Gemenii vor găsi un alt teren „de joacă”. Un mare cusur al lor este că sunt foarte curioşi, lucru care le poate aduce necazuri uneori. Să conducă o întrunire de afaceri nu este tocmai scopul lor în viaţă, dar când este cazul se descurcă. Este mereu o plăcere când împart şi colegilor din cunoştinţele lor – toată lumea din jur se destinde. Când monotonia apare în viaţa lor, o alungă repede cu o călătorie de afaceri sau câteva zile de vacanţă. Iar atunci când vor pleca să se relaxeze, vor lăsa în locul lor o persoană de încredere care să se ocupe de tot ce trebuie. Biroul Gemenilor este plin cu multe telefoane, un calculator sau chiar două, un fax, un televizor şi orice altceva care i-ar putea ajuta să comunice mai bine. O geantă cu tot ce trebuie se va afla în birou pentru orice eventualitate. Maşina aleasă de ei va fi una sport, modernă, cu un telefon mobil sau poate chiar două. Gemenii sunt perfecţi pentru a fi exploratori, scriitori, translatori sau chiar să lucreze în publicitate.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!