"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 16 mai 2012

Profilul carierei (3)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Balanţa. Dacă doreşti sinceritate, atunci cu siguranţă cauţi o Balanţă. Ea va privi problema pe toate părţile, apoi va lua decizia potrivită. Simţul dreptăţii şi al „fair play-ului” este remarcabil la nativii acestei zodii. Îşi doreşte rolul de şef şi va munci mult pentru a-l primi. Este mereu dornică să facă schimb de idei şi să converseze mult, iar dacă acestea au loc într-un loc public, cu atât mai bine. Liniştea este importantă pentru Balanţă şi este adepta conceptului „fă-te înţeles pentru a fi înţeles” – important atât în afaceri, cât şi în viaţa de zi cu zi. Îi place să împace oamenii, dar şi să aibă pe cineva de partea ei. Toţi cei din jur sunt amuzanţi, dar numai unul este preferatul. Se poate folosi şi de puţin curaj atunci când este vorba de decizii dificile. Când vine vorba de o criză la nivel de management, poate veni cu idei salvatoare. Biroul unei Balanţe trebuie să fie frumos, cu flori proaspete şi un aranjament care să fie pe placul oricui pune piciorul în acel loc. Când se îndreaptă către o întâlnire, va conduce o Honda superbă. Dacă întâlnirea are loc în jurul prânzului, atunci va fi într-o cafenea sofisticată, aleasă cu atenţie în funcţie de client. Balanţele sunt des întâlnite în posturi de diplomaţi, judecători, consultanţi în relaţii publice, consilieri, psihologi şi artişti.
Scorpion. Ai de gând să închei o afacere cu un Scorpion? „Terminatorul” zodiacului a sosit! Adevărul este că aceşti tipi sunt bucuroşi atunci când îi pot ajuta pe cei din jur şi pot fi chiar de mare ajutor, atâta timp cât nu sunt afectaţi. Energicul Scorpion ştie tot timpul ce vrea, o persoană care poate sta tot timpul cu ochii pe premiu fără să clipească. Plin de pasiune, Scorpionul ştie cum să-şi trăiască viaţa şi ca urmare se aşteaptă la orice de la aceasta. Ştie cum să puncteze un lucru important, iar atunci când vine vorba de afaceri, merge direct la ţintă. Scorpionii au ţeluri importante de atins şi sunt devotaţi celor care le-au câştigat respectul. Una dintre calităţile lor este abilitatea de a face multe schimbări. Dar când aceasta se transformă în nerăbdare, încep problemele. Nu poţi rata discuţia cu un Scorpion, chiar dacă de multe ori nu îl înţelegi. Cei născuţi sub acest semn se simt bine atunci când creează, rezolvă sau se descurcă – şi la bine şi la rău. Şi toate au un scop. De cele mai multe ori se ghidează după un model. Şi mai iubesc şi victoriile. Atâta timp cât îşi pot controla tendinţele agresive şi cele răzbunătoare şi inflexibilitatea, atunci pot realiza multe. Biroul unui Scorpion poate părea un pic macabru, dar asta poate pentru a-şi ţine oaspeţii pe picior de plecare! Şi nu este departe de a-şi plimba clienţii cu un Jaguar, doar pentru a le arăta cine este la conducere. Când vine vorba de masa de prânz, se va delecta cu preparate din carne roşie. Scorpionii au succes atunci când îşi aleg meseria de doctor, investigator, ecologist, manager, inginer şi agent secret.
Săgetător. Bucurosul şi norocosul Săgetător este un coleg foarte bun în echipa de la vânzări – probabil îşi vor termina treaba înainte de a insulta clientul! Săgetătorul se simte bine atunci când se amuză, zâmbeşte şi râde cu colegi, simţindu-se ca şi cum Domnul Noroc este mereu de partea lui. Este pasionat de lucrurile în care crede şi va munci mult pentru a-şi atinge scopul. Este un bun jucător în echipă, poate schimba întreg cursul jocului şi totuşi să-şi convingă colegii că aceea este calea de urmat. Cea mai importantă calitate a sa este speranţa. Dacă te afli pe un vapor pe cale să se scufunde, roagă-te să ai un Săgetător la bord! Optimişti, cu gândirea lor pozitivă, pot face minuni atunci când cred în ceva şi de aceea sunt potriviţi pentru serviciile publice dificile. Au nevoie de multă libertate şi mult spaţiu pentru a se simţi în largul lor. Cunoştinţele reprezintă o adevărata putere pentru nativii acestei zodii, de aceea sunt excelenţi cercetători. Ce să facă cu toate aceste informaţii? Să le folosească atunci când muncesc, bineînţeles! Din punctul de vedere al unui Săgetător sunt multe lucruri de făcut. Pe cât de mult îi place să filozofeze, pe atât de mult îi place să călătorească, să viziteze locuri nemaipomenite şi să cunoască străini. Şi nu vor rămâne străini pentru mult timp din moment ce Săgetătorul se împrieteneşte repede cu oamenii. Biroul său este de multe ori doar o adresă, din moment ce el preferă să fie oriunde altundeva, numai închis într-un birou nu. Atunci când porneşte la drum, o va face într-un Cadillac al anilor ‚50. Poate va lua cu el şi câţiva colegi şi vor merge la un grătar. Este potrivit pentru a lucra ca agent de turism, explorator, profesor, fotograf, ambasador şi comerciant import-export.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!