"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 18 mai 2012

Profilul carierei (4)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Capricorn. Calul de bătaie al zodiacului a sosit! Practic şi consecvent, Capricornul munceşte din greu pentru a duce lucrurile la bun sfârşit, iar răbdarea şi inteligenţa îl ajută să persevereze acolo unde alţii au dat greş. Nativii acestei zodii preferă să se afle în posturi de conducere, din moment ce le oferă controlul care este foarte important pentru ei. Iubesc independenţa şi s-ar simţi în largul lor într-un birou mare, aflat poate undeva la etaj, conducând „bătălia” de acolo. Capricornul nu are nevoie de un anturaj la serviciu – câţiva colegi de încredere sunt mult mai potriviţi. Tradiţionalişti cum sunt, pun valoare pe aspectul exterior şi preferă ca şi colegii să arate la fel de îngrijiţi ca şi el. Sunt foarte organizaţi, aşa că dacă te afli în echipa lor vei avea parte de o lecţie eficientă. Este imposibil ca echipa lui să nu aibă succes din moment ce Capricornul ştie cum să facă orice lucru cum trebuie şi este bucuros să poarte povara întregului proiect pe umeri. Tot acest efort poate fi extenuant, de aceea este sfătuit să se relaxeze mereu. „Să mă relaxez? Ce idee!”, va spune un nativ al acestei zodii. Păi, este tipic Capricornilor care lasă sănătatea în grija altora. Biroul unui Capricorn este la fel de solid ca şi el şi este plin de mobilă din lemn. Atunci când va pleca la drum va alege o maşină tip sedan sau orice altceva cu mult metal în jur (pentru orice eventualitate). Sunt potriviţi pentru meseria de generali, administratori, miniştrii, manageri şi ingineri.

Vărsător. Pentru un lup singuratic, Vărsătorul va dori cu siguranţă mulţi oameni în preajma sa. Mai presus de toate este un luptător pentru umanitate şi crede cu putere în cauzele sale. Organizaţiile non-profit sunt potrivite pentru el ca orice altceva ce va putea ajuta lumea. Acestui rebel îi pasă atât de mult de cel de lângă el încât întrebările şi răspunsurile legate de acest subiect nu se sfârşesc niciodată. Va primi cu siguranţă o provocare, fie că este vorba de o întâlnire sau un proiect. Sunt fermi în ceea ce cred şi îşi vor duce treaba la bun sfârşit. Sunt mereu interesaţi de ceea ce este nou, diferit şi misterios şi de modul în care aceste lucruri pot ajuta oamenii în viitor. În viziunea lor, această lume este o pierdere de resurse. Va petrece multe ore când este prins într-un proiect şi va trage şi anumite concluzii, dar doar în zilele de lucru. Şi nu trebuie să fie un proiect plicticos! O zi plictisitoare este un coşmar pentru acest semn al apei. Biroul unui Vărsător va fi probabil asemănător literei Z, cu multe scaune pentru toţi „musafirii”. Şi acel ceas de pe perete este făcut probabil de el. Maşina dorită va fi un Beetle. Sunt potriviţi pentru posturile de inventatori, politicieni, scriitori, oameni de ştiinţă, astronauţi, artişti şi astrologi.

Peşti. Emotivi şi visători, Peştii doresc mereu să împletească dorinţa de a fi înţeleşi cu ceea ce-şi doresc. Nu sunt la fel de practici ca alte semne ale zodiacului şi preferă viaţa de artişti, de scriitori sau muzicieni. Să facă ceea ce îi place este foarte important pentru Peşte şi dacă în acelaşi timp se simte iubit şi dorit, cu atât mai bine. Să lucreze şi să-i ajute pe alţii este scopul său. Dorinţa lui este să facă ceva care să îmbine cauzele importante pentru omenire cu viaţa lui de artist. Călcâiul lui Achile în cazul Peştilor poate fi faptul că se trezesc cam greu dintr-un vis. O revenire la realitate din când în când este esenţială. Biroul unui Peşte poate fi un amalgam: canapele moi, draperii de catifea şi un bar mic în colţ. Când porneşte la drum preferă să aibă un şofer, din moment ce preferă să viseze, nu să conducă. Va opri probabil (unde altundeva?) decât la un restaurant cu preparate de mare unde se poate întâlni cu colegii. Peştii sunt potriviţi pentru posturile de veterinari, biologi, artişti, muzicieni, psihologi şi medici.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!