"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 28 ianuarie 2011

Gospodarul ghinionist

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
În ziarul “Scânteia”, ziar care circula înainte de 1989, pe pagina a doua a fiecărui număr de luni era o rubrică intitulată „Aflăm din sălile tribunalului”. Ei bine, dragii mei, cu toată sobrietatea ţinutei publicaţiei (în fond, era oficiosul P.C.R.) în respectiva rubrică aveai ocazia să afli cele mai năstruşnice întâmplări sau situaţii, ceea ce făcea de multe ori ca respectiva pagină să fie o adevărată pagină de umor a ziarului. În rândurile de mai jos vă voi relata o asemenea întâmplare.
Un cetăţean, dacă nu mă înşeală memoria, de prin Galaţi, avea o amantă. Amantă care, spre plăcerea lor reciprocă, nu locuia deloc departe de domiciliul conjugal al respectivului, ci chiar într-un bloc de patru etaje aflat după colţul blocului bărbatului.
Într-o zi, cu ocazia uneia din întâlnirile amoroase, amanta îi reproşează că se văd tot timpul „pe furate” şi niciodată nu au stat şi ei mai multe zile împreună, ca să le tihnească. Omul recepţionează mesajul şi, după câteva zile de frământări, îi comunică soţiei că trebuie să plece într-o delegaţie la Hunedoara pentru vreo trei – patru zile. Biata soţie, gospodină din fire, îi pregăteşte valiza cu lucruri şi pijama, îi face şi un pacheţel cu mâncare astfel că, la ziua anunţată, omul nostru iese pe uşa apartamentului, îşi sărută soţia şi pleacă spre direcţia anunţată, gară. Numai că, odată ajuns la colţul blocului, omul schimbă brusc traseul şi intră în blocul amantei.
Mare a fost bucuria întâlnirii şi pătimaşă. A trecut o zi de plăceri şi distracţie pentru că, trebuie să o spunem, amanta se pregătise cu mâncăruri şi băuturi alese. Şi a mai trecut o altă zi de distracţie şi plăceri de tot soiul. Se simţeau excelent împreună, parcă erau aşa de o viaţă. Pe seară, în timp ce îi pregătea o friptură cât toate zilele, amanta îl roagă să îşi pună halatul peste pijama şi să se ducă să arunce gunoiul. Bărbatul nostru o ascultă, îşi pune halatul, ia găleata şi coboară la melcul de gunoi din spatele blocului. Tocmai terminase şi se pregătea să plece, că se trezeşte că vine să arunce gunoiul un vecin din blocul lui. Ca doi oameni civilizaţi, cei doi se salută şi se opresc ca să schimbe câteva cuvinte. Inevitabil, după câteva minute discuţia a alunecat spre teme legate de fotbal, discuţiile devenind astfel mult mai aprinse.
Luaţi de avântul discuţiei, cei doi aruncă conţinutul găleţilor la gunoi, după care se îndreaptă discutând la fel de aprins spre blocul în care locuiau de fapt şi erau vecini! Intră în bloc, vecinul se opreşte la uşa apartamentului propriu şi intră, iar omul nostru, îmbrăcat cu halatul şi ţinând în mână o găleată de gunoi care nu îi aparţinea se opreşte dus de gânduri la uşa apartamentului propriu şi sună! Evident că soţia a fost aceea care i-a deschis…
Întâmplarea are destule învăţăminte încât să vă las pe voi să le descoperiţi şi să vi le însuşiţi pe cele care vă convin…
Să auzim de bine!

9 comentarii:

  1. ha ha ha, ce bine am rîs după ce am citit asta. trebuia să-şi caute amantă care să stea în alt oraş :D , a riscat prea mult, şi după cele întîmplate nici zeamă caldă cred că nu a mai mîncat, vai de capu lui

    RăspundețiȘtergere
  2. excelentă întâmplarea, dar și redarea e pe măsură! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, da, asta da faza.Foarte faina. Oare s-a ales cu bataie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent!
    Mi-a adus aminte de un banc.
    Un cuplu din Galati avea mari probleme. El o cam banuia pe sotie ca-i pune coarne, dar nu reusea s-o prinda. ca sa-si salveze nervii si mariajul, s-au mutat la Oradea. Dupa vreo 2 ani, omul se intalneste la Bucuresti cu un prieten bun, care-l intreaba cum ii mai merge casnicia. "OK! Am avut o idee sublima sa ne mutam. Un singur lucru ma mai intriga. Ne-am mutat de la Galati la Oradea, dar nu stiu cum se face ca avem acelasi postas!..."

    RăspundețiȘtergere
  5. Săracul de el... nici nu vreau să îmi închipui ce a urmat. Vezi ce face o discuţie despre fotbal?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Cu siguranţă! Era o măsură de protecţie elementară...
    @ deaduralex: Mulţumesc pentru aprecieri!
    @ fairytale: O, da, cu siguranţă i-a tras câteva cu găleata peste scăfârlie...
    @ CJ-07-CFR: Excelent! Îl voi reţine în baza mea de date.
    @ Florin Moroşan: Da, dacă nu eşti atent...

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) Ei, s-a pierdut omu' in discutii si a mers calauzit de iubire, adica la nevasta-sa :)). O explicatie buna a putut gasi, insa ma tot gandesc la biata amanta, cum a ramas ea asa....singura :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Cosmin: Da, singură şi fără găleată de gunoi...

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!