"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 21 ianuarie 2011

Note autobiografice

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Un tip cu ceva frustrări autobiografice, ne trimite pe e-mail următoarele rânduri. Mi se par corecte şi de actualitate, aşa că le fac publice cu corecturile gramaticale de rigoare.
“Am fost director la o mare intreprindere socialistă. Cafeaua de dimineaţă era pregătită de o secretară sexy, mergeam la serviciu cu o limuzină neagră. Odată am fost întrebat dacă fabrica nu contribuie cu 100 mii de lei pentru înmormântarea unui tovarăş din Comitetul Central. Am spus că, cu atâţia bani aş înmormânta întregul Comitet Central. Din acest moment am devenit director la o întreprindere mai mică.
Cafeaua zilnică era pregătită de o secretară mai în vârstă, la serviciu mergeam cu furgoneta fabricii. Odată am fost apostrofat că nu am fost la ultima şedinţă de partid. Am răspuns că, dacă ştiam că e ultima, m-aş fi dus sigur. Din acest moment am lucrat ca maistru.
La serviciu mergeam cu maşina proprie şi eu făceam cafeaua de dimineaţă. În atelier aveam pe perete poza lui Kadar şi a Lolobrigidei. Odată m-au întrebat de ce nu dau jos poza curvei de pe perete. Am luat poza lui Kadar. Din acest moment am lucrat zilier la săpat şanţuri.
Mergeam la lucru cu bicicleta şi duceam cafeaua de acasă în termos. Odată, în timp ce săpam şanţul, au venit şi mi-au spus să-mi ascund bicicleta deoarece va trece pe acolo o delegatie sovietică. Am răspuns că să nu-şi facă probleme deoarece bicicleta este închisă cu un lacăt... din acest moment am rămas fără lucru...
... o vreme am fost şomer până la schimbarea orânduirii...
M-am reabilitat, am intrat în politică, am intrat în partid. Cafeaua îmi este servită de o secretară sexy, la serviciu merg cu un Audi cu şofer personal. În rest, îmi ţin gura şi din când în când ridic mâna ca să votez. Îmi creşte nivelul de trai şi acoperirea cheltuielilor...”
Să auzim de bine!

4 comentarii:

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!