"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 26 martie 2012

Vine, vine primăvara!

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Nu mai este nicio îndoială: primăvara îşi întinde braţele spre noi.
Gata cu frigul din case sau din autobuze, gata cu ninsorile abundente şi nămeţii făcuţi pe trotoare pentru ca apoi, să fie aruncaţi înapoi în stradă.
Gata cu hainele groase şi incomode care ne micşorează spaţiul vital în autobuze. Gata cu cizmele de fiţe la care vezi că s-a dezlipit talpa după a doua purtare. Gata cu hainele ude puse pe caloriferele reci ca să se usuce. Gata cu toate aceste necazuri.
De acum încolo, este primăvară, asta e cert. Zăpada se va topi şi va lăsa la iveală mormanele de gunoaie neculese de luni de zile. Vremea se va încălzi şi natura va reveni la viaţă. Păsările cerului vor umple iarăşi aerul de trilurile lor şi maşinile de găinaţi. Boscheţii şi tufele de pe marginea aleilor vor înflori în toată splendoarea lor, permiţând potăilor să-şi facă nevoile în condiţii de vizibilitate redusă pentru pietoni.
Vom purta haine tot mai uşoare, iar femeile cizme îmblănite până încolo, către 45 de grade la umbră, da’ de le-o cunfunda cineva cu Britney Spears. Bărbaţii vor putea purta din nou pantaloni scurţi, tocmai buni ca să-şi etaleze tatuajele stupide făcute pe gambele păroase şi crăcănate. Soarele ne va bronza pe durata unor zile care vor deveni tot mai lungi, exact ceea ce îşi doresc beţivii de la colţurile blocurilor. Autobuzele se vor umple din nou de larma şi de veselia tinerilor, alături de mirosurile grele de transpiraţie.
Oamenii vor ieşi tot mai des şi cu mai mare plăcere din casă pentru a călători în autobuze cu scaunele lipicioase de la boschetarii care le-au utilizat până atunci. Şoferii vor găsi mult mai multe locuri în care să-şi poată parca maşinile, urmărind să blocheze cât mai multe locuri cu o singură maşină parcată în cea mai deplină nesimţire. Populaţia îşi va îndrepta cu drag privirile către munţii noştri cei semeţi, ale căror pajişti vor fi umplute în regim de urgenţă de gunoaie.
Ştrandurile se vor deschide, tonetele nu vor mai prididi cu vânzarea sucurilor şi a apei minerale, terasele vor deveni neîncăpătoare, va începe migraţia sezonieră către litoral sau zonele de agrement.
Dar, mai presus de toate, vor înflori magnoliile...
Să auzim de bine!

7 comentarii:

  1. Las' să vină că şi frig a fost destul :D .Multă sănătate

    RăspundețiȘtergere
  2. Magnoliile au inflorit la mine pe strada iar randunelele s-au intors pe 1 martie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Sa fie de bine, sa fie de rau faptul ca a venit primavara? :)

      Oricum, mi-a placut incheierea apoteotica legata de magnolii... dar parca tot mi-a ramas gandul la gainatzul pe care-l voi gasi pe masina :(

      Ștergere
  4. Deci ai vazut magnoliile. Oricum, mult prea sumbra sau realista primavara ta! Vio, trebuie sa vezi partea buna! E verde, e frumos, e caldut. E primavara. Vara e aiurea, dar primavara merita cuvinte mai dulci :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ QED: Realistă este termenul care mi se pare cel mai adecvat. Nici nu bănuieşti de ce sunt în stare ca să miros sau să admir o magnolie... Am reţinut sugestiile tale, dar va trebui să aştept primăvara viitoare...

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!