"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 1 martie 2012

De Mărţişor

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Ne naştem datorită lor. Ele sunt cele care ne ocrotesc copilăria, ne hrănesc, ne spală în cădiţă şi ne îndrumă şovăiala primilor paşi. Ele nu dorm atunci când avem febră sau tuşim, ele alergă disperate cu noi în braţe la cel mai mic semn de boală şi tot ele sunt cele care ne veghează până adormim.

Ele ne duc de mână la grădiniţă sau la şcoală, ele ne spală hainele murdărite la fotbal sau uniforma pătată de cerneală, ele aleargă toamna să ne cumpere rechizite şi să fim repartizaţi într-o clasă mai bună.

Ele sunt cele care, nu numai că au serviciu, dar ţin gospodăria, fac curăţenie, mâncare sau spală podelele. Ele sunt cele care ne dojenesc când nu suntem cuminţi pentru ca apoi, să plângă pe ascuns că ne-au certat. Ele sunt cele care ne pun masa ca să ne delectăm cu mâncărurile tot de ele făcute.

Ele ne oferă frumuseţea trupului, iubirea lor mistrioasă şi ne sting spaima coşmarurilor în mângâieri şi sărutări. Ele ne sunt bucuria ochilor şi etaloanele de frumuseţe. Ele sunt cele care, în timp ce ne cos ciorapii, se gândesc cu groază că îmbătrânesc şi nu le mai admirăm.

Ele sunt cele cărora le lăcrimează ochii la supărările noastre şi plâng de bucurie la reuşitele noastre, cele care îşi sacrifică o carieră pentru a ne creşte copiii sau pentru a ne spăla şosetele, cele care ne servesc musafirii aflaţi în vizită şi ne aduc berea la televizor.

Ele sunt cele care ne urmăresc cu gândul toată viaţa şi chiar apoi, cu inima strânsă de grija noastră şi tresăltând la bucuriile noastre. Ele sunt cele înzestrate cu cea mai minunată calitate dată de Dumnezeu, aceea de a da viaţă. Ele sunt mamele noastre. Ele sunt soţiile noastre, surorile sau fiicele noastre. Ele sunt femeile.
Să fie sănătoase şi fericite atât cât îşi doresc! Nu numai azi, de ziua lor...
Să auzim de bine!

2 comentarii:

  1. M-ai terminat, Viorele... ce frumos le pui tu pe hartie.

    Sa-ti traiasca si sa te bucuri de toate femeile care te inconjoara si pe care le iubesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Nelu_A: Deh, mă străduiesc... Mulţumesc pentru urări! La fel şi ţie!

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!