"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Importanţa zilei de azi

Tort
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Este foarte bine ca omul să aibă un blog. Poate să scrie lucruri frumoase sau poate să scrie prostii. Poate să îl citească sau poate să nu-l citească. Poate să-şi facă prieteni şi cunoscuţi printre blogger-i (şi nu numai) sau poate rămâne un singuratic. Poate emite în mod public judecăţi de valoare sau poate învăţa de la alţii. Dacă ne gândim bine, sunt o mulţime de lucruri pe care un om le poate face sau nu cu un blog. Că de aia mi-am făcut şi eu un blog în care să scriu ce vreau şi când vreau. Cum este ziua de azi. Astăzi este o zi importantă. Cel puţin, pentru mine. Este ziua mea. Unii, folosesc presa scrisă pentru a se lăuda că pun al şaizecişicincilea trandafir în buchetul vieţii. Şaizecişicinci de "trandafiri"? La un asemenea număr mai poţi vorbi de trandafiri? Poate de scaieţi... Alţii, mai docţi, folosesc emisiunile radio pentru dedicaţii. "Doresc să-i spun soţului meu la mulţi ani". Prin radio? Nu era mai omeneşte să-i spună dimineaţa la sculare, între două pupături? He, he, vor zice cârcotaşii, ăsta acum o să înceapă şi el să se felicite şi să se laude. Eronat, ca să nu zic greşit. Total aiurea. Sunt prea fericit ca să mă gândesc la aşa ceva. Sunt fericit că mă scol în fiecare dimineaţă şi mă spăl pe dinţi, sunt fericit că pot să mă încalţ sau că pot să-mi folosesc degetele ca să înşurubez un şurub, sunt fericit că pot da un şut într-o minge sau că mă pot căţăra într-un copac, sunt fericit că pot vedea o floare sau pot auzi un cântec frumos, sunt fericit că pot citi o poezie sau că pot înjura un şofer care mă stropeşte când trece prin bălţi. Ce mai tura-vura, am milioane de motive să fiu fericit. Aşa că, ceea ce vreau eu să scriu azi, de ziua mea, sunt următoarele:
Că îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat viaţă,
Că îi mulţumesc mamei mele că m-a născut,
Că azi, de ziua mea, le doresc tuturor pământenilor să fie fericiţi, să iubească şi să fie iubiţi, să li se împlinească visele bune, să fie sănătoşi, ce s-o mai lungesc, le doresc LA MULŢI ANI!
Să auzim de bine!

5 comentarii:

  1. La Multi Ani, Viorele... plini de sanatate, fericire, iubire... si sa ne bucuram de prietenia noastra inca zeci de ani de acum incolo !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte misto! LA MULTI ANI si tot ce iti doresti tu sa se indeplineasca!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, sa fii sanatos si tot asa de voios! Asa, si ca sa nu uit, mai era ceva: si la punga gros!
    Daniela I

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragii mei Nelu A, bekooletz, dosarelepix şi Daniela I preum şi tuturor celor care m-au felicitat prin e-mail, telefon sau viu grai, vă mulţumesc din suflet pentru urările voastre şi vă promit că voi ţine seama de ele.
    Să auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!