"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 20 ianuarie 2010

Alina Popescu

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Da, Alina Popescu. Nu vă spune nimic numele, aşa-i? Normal, din moment ce nu este o vedetă. Şi nici nu este o VIP. Este normal că ea să nu vă fie cunoscută, pentru că nu pozează goală în Playboy, nu se îmbată prin discoteci şi nici nu se culcă cu toţi fotbaliştii. Ea este o tânără care învaţă. Învaţă să înveţe, învaţă să muncească, învaţă să fie om. Alina Popescu este o tânără de nici 20 de ani care învaţă în State. A fost aleasă printre primii 50 de elevi ai Americii. Lucrează pentru Asociaţia Naţiunilor Unite din Boston, pentru Academia Americană de Diplomaţie şi colaborează cu Departamentul de Stat şi Institutul de Politică din Harvard. Doreşte să urmeze o carieră în diplomaţie. În schimb, nu colaborează cu vreun tabloid şi nici cu emisiunile de privit pe gaura cheii moderate de Capatos sau Brancu. Asta o face să fie mai puţin vedetă decât Lăzăruţ şi mai puţin VIP decât Simona Senzual. Probabil, din această cauză nici nu se omoară mass media românească să pomenească ceva de ea. Prin comportarea ei demnă şi normală, ea nu constituie un bun exemplu pentru copiii noştri. Credeţi că o veţi vedea în revistele pentru tineret Bravo, Ciao, Mao sau Cacao? În niciun caz, atât timp cât pe ea o preocupă propriul destin şi nu blugii sub buric şi cerceii în nas.
Dar mai este ceva interesant legat de această domnişoară minunată. În cele câteva rânduri alocate ei de un ziar de seară, am găsit o scurtă, foarte scurtă declaraţie deosebit de interesantă. Iată ce spune:
“... M-am aşteptat ca Harvardul să-mi ofere toate răspunsurile pentru ceea ce vreau să fac în viaţă, în schimb el m-a învăţat să pun întrebări. M-am aşteptat să mă înveţe să vorbesc, dar am învăţat cum să ascult. M-am aşteptat ca Harvardul să mă înveţe cum să conduc, în schimb el m-a învăţat cum să servesc.”
Aţi auzit domnilor aşa-zis politicieni fără şcoală din România? Ca viitor politician, a învăţat cum să servească. Vă repet: ca viitor politician a învăţat cum să servească! Acesta este rostul vostru, pentru asta sunteţi aleşi, pentru asta îşi pun oamenii încrederea în voi. Ca să serviţi! Voi sunteţi la dispoziţia noastră, nu noi la dispoziţia voastră, bandă de afacerişti!
Dragă Alina Popescu, nu te cunosc şi nu mă cunoşti. Dar te rog să mă laşi să-ţi sărut mâinile şi mintea strălucită şi să-ţi doresc sănătate maximă ca să poţi realiza tot ce ţi-ai propus!
Să auzim de bine!

2 comentarii:

  1. Excelent articol, dar cum spuneai si tu, pana nu prezinta vremea sau macar zodiacul topless nu o sa prezinte interes pentru cei de la noi. Poate doar cand va face vre-o fapta mare, toti o sa sara: "Da, uitati, ce romanca, ce om!"

    Exact cum era cu baiatul ala de salvase o fetita dintr-un incediu in NY. Timp de o saptamana era cel mai important roman din lume, apoi lucrurile si-au intrat pe fagasul normal. Sani, buci, vorbe de duh.....

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Mielu: Chiar aşa să avem sufletele de goale?

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!