"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 4 octombrie 2013

Declaraţia unui oficial al Vaticanului

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Am scris numeroase articole în legate de limba română, de dragostea mea pentru ea şi de bătaia de joc la care este supusă în zilele noastre. Iată că trebuie să vină un străin ca să ne deschidă ochii asupra comorii pe care o avem.
Recent, Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea, omul care a avut acces la arhivele secrete ale Vaticanului, a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, limba latină se trage din limba română arhaică şi nu invers, aşa cum cred lingviştii.
Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea şi membru al Comisiei Teologice Internaţionale, unul din oamenii care au avut acces la documente secrete din arhiva Vaticanului, a făcut o declaraţie surprinzătoare:“Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”.
Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori. Vorbeau în limba din care se născuse chiar latina. Pe Columna lui Traian de la Roma, solii daci se adresează împăratului Traian fără transaltor. Din această perspectivă, românii apar drept unul şi acelaşi popor cu dacii, continuatorii direcţi şi legitimi ai acestora. Mai mult, rezultă că şi romanii au fost de neam tracic. Prin urmare, războiul pe care l-au purtat romanii pentru aurul dacilor, ar fi fost un război fratricid.
Italienii, francezii, spaniolii şi portughezii contemporani vorbesc dialecte provenind din limba română arhaică. Şi când te gândeşti că există oameni în ţara noastră care tratează cu dispreţ limba română şi ortodoxia, deşi se duc duminica la biserica catolică să asculte cu smerenie slujba religioasă în limba latină!
Desigur, pentru mulţi români aceasta este o ştire nesemnificativă în raport cu nunta Biancăi lu’ Bote. Dar eu sunt dintre cei care cred că speranţa moare ultima...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!