"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 10 martie 2011

Un ţigan excentric

Tutror celor prezenţi şi viitori, salutare!
Primesc pe e-mail un articol trimis de un prieten care, la rândul lui l-a primit de la un anume Dan. Eu am găsit articolul publicat pe http://www.timesnewroman.ro/.
"Scris de Dan, miercuri, 02 Martie 2011 16:00
O întâmplare inedită în comuna ilfoveană Ştefăneşti. Un ţigan din localitate, cunoscut pentru gesturile lui extravagante, a ţinut neapărat să-şi boteze copilul George. Pe consătenii lui i-a amuzat întâmplarea şi spun că n-au mai pomenit aşa ceva. Pentru mulţi, e prima oară când aud de un ţigan pe care să-l cheme George.
Iatã ce a declarat Exponatu, unchiul dinspre mamă al băieţelului: “Păi, dom’le, ăsta nici nu-i nume de rrom, e nume de cal. Şi-a bătut joc de copil.”
Nici Expertiza, mama lui George, nu a fost de acord cu numele, însă nu a avut cu cine să se înţeleagă. Bărbatul ei a lovit-o brutal la nivelul feţei de fiecare dată când a avut ceva de comentat. Deşi a încercat să-i sugereze subtil variante precum Termopan, Lamborghini şi Leptop, bărbatul nici n-a vrut sã audã şi a ţinut-o pe a lui: Ori George, ori Alexandru.
Carusel Potârcã, tatăl copilului, şi-a justificat încăpăţânarea în felul următor: Nu vreau ca fiul meu să ajungă o persoană fadă, care nu iese în evidenţă prin nimic. E mai bine sã râdă lumea de el decât sã nu-l bage în seamă, a precizat Carusel."
Să auzim de bine!

3 comentarii:

  1. asta da mod de a ieşi în evidenţă :D toţi au nişte nume.....multă sănătate

    RăspundețiȘtergere
  2. Văleu da ce nume au rudele copilului... :) Ciudată gândire mai au.

    RăspundețiȘtergere
  3. Normal ca trebuie sa iasa ca paduchele in frunte. Ador toti George-ii, asa ca... tiganul George se va bucura de aprecierea mea.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!