"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 17 iulie 2013

Zodiile suprapuse

Aşa cum v-am mai spus, nu cred nu numai în existenţa zodiilor, dar nici în funcţionalitatea lor. În primul rând pentru faptul pur şi simplu, cunoscut de altfel de toţi astrologii, că datale calendaristice nu mai corespund zodiilor sau viceversa. Asta înseamnă că o anumită dată calendaristică în zilele noastre nu se mai încadrează în aceeaşi zodie ca acum 2000 de ani. În al doilea rând, dar la fel de important ca primul, este faptul că ceea ce vedem noi pe cer ca fiind o anumită configuraţie este o imagine în două dimensiuni a unor stele repartizate într-un spaţiu tridimensional, fără nicio legătură între ele, aflate poate la milioane de ani-lumină distanţă una de alta. Ca să nu mai vorbim de faptul că respectivele constelaţii sunt o asociere teoretică, legată doar de imaginaţia privitorului. Încercaţi într-o noapte senină să priviţi cerul cu atenţie şi veţi observa imediat că imaginaţia vă va asocia stelele în cele mai ciudate şi stranii asociaţii. Vrei să vezi o vulpe? Vei găsi imediat un număr de stele pe care să le asociezi conturului unei vulpi. Vrei să vezi un excavator Caterpillar? Nicio problemă, doar priveşte cerul un minut şi trasează-ţi liniile conturului imaginar. Orice formă de animal, plantă sau obiect vei dori, vei găsi numărul suficient de stele pentru a le configura.
Aşa că, sper că nu veţi fi supăraţi dacă vom face un mic experiment. Să ne imaginăm o fată, Maria pe numele ei, născută pe 7 iunie. Haideţi să vedem cum se suprapun informaţiile despre ea oferite de nenumăratele zodiace existente pe piaţă.
Porind de la data naşterii observăm că Maria se înscrie în zodia Gemenilor. Asta dacă ne luăm după zodiacul clasic. Pentru că, după cel chinezesc se înscrie în zodia Calului, după cel indian în Phoenix, după cel egiptean în Seth, după cel Druidic (sau arboricol) în carpen, iar după cel floral în orhidee.
Zodiacul chinezesc ne arată trăsăturile Calului: Pentru chinezi, Calul este simbolul fericirii supreme. Aceasta zodie este înzestrată cu vivacitatea, loialitatea şi eleganţa unui animal de rasă, dar şi cu o nerăbdare copilărească. Calul se simte în largul său în înalta societate şi este un partener de conversaţii foarte plăcut şi elegant. Inteligenţa şi gândirea sa limpede îi conving cu uşurinţă pe interlocutori de temeinicia punctelor lui de vedere. Dar un bun vorbitor este rareori un om de acţiune, şi acest defect îl urmăreşte peste tot. Ceea ce îl împiedică pe Cal să acţioneze este teama de eşec, pentru că niciodată nu scapă nevătămat dintr-o aventură. Pe de altă parte, dacă este vorba de un domeniu cunoscut şi ştie că are un sprijin pe care poate conta, se avântă fără ezitare. Calului nu îi place să stea într-un loc: mişcarea continuă îl animă, dar preferă să ocolească obstacolele decât să sară peste ele. Spiritul dinamic al Calului nu se domoleşte niciodată. Nu-i place să piardă timpul sau să lenevească, dar nici planurile pe termen lung nu-l atrag, pentru că îşi pierde repede motivaţia. În general, nu prea are încredere în sine.
Zodiacul indian ne spune: Nativul zodiei Phoenix din zodiacul indian este o persoană foarte agreabilă, pe care o simpatizează toată lumea. Este însă şi un om de caracter, care nu abuzează de bunăvoinţa celorlalţi ci, dimpotrivă, se arată atent şi înţelegător, un bun ascultător şi sfătuitor. Pe plan profesional, nativul din zodia Phoenix este foarte conştiincios şi un adevărat liant pentru colectivul din care face parte. Adesea poate ajunge lider de opinie. În relaţiile sentimentale, nativul din zodia Phoenix mizeaza pe înţelegere reciprocă, tandreţe şi sinceritate. Îşi doreşte un partener blând şi tandru ca el, cu care să trăiască în armonie.
Zodiacul druidic ne spune pentru Carpen: cuvântul care te defineşte este bunul gust. Ai o frumuseţe rece, te preocupă aspectul exterior şi vrei să fii mereu în formă. Îţi doreşti o viaţă cât mai confortabilă, cât mai disciplinată. Partenerul tău trebuie să aibă un suflet bun şi să fie sensibil. Visezi la parteneri neobişnuiţi, dar arareori rămâi alături de unul nonconformist. Nu ai încredere în oameni, eşti nesigură pe tine.
În zodiacul egiptean o găsim pe Maria arondată lui Seth: Seth-Spirit negativ Seth reprezintă zeul negativ al Egiptului. Persoanele născute sub acest semn pot fi acuzate de egoism, de invidie, de viclenie şi de spirit de răzbunare. În aceste făpturi aparent paşnice sălăşluieşte un adevărat războinic. Nu iartă pe cei care greşesc şi nu au milă nici faţă de propria persoană. Caracterul lor tulburent, încăpăţânat şi certăreţ este însă şi cel mai puternic, cel mai constructiv, cel mai capabil de fapte măreţe atunci când este pus în slujba unor cauze măreţe. Trebuie să înveţe să-şi tempereze ieşirile, să-şi controleze pornirile de răutate şi să-şi educe propria conştiinţă. Doar evoluând moral, se împacă cu propria persoană şi îşi găsesc liniştea.
Zodiacul floral ne spune că se încadrează în grupa Macilor: Ai o bună intuiţie care te ajută în anumite situaţii şi uneori eşti capabilă de profeţii în toată regula. Apropiaţii nu pot ţine secrete faţă de tine, eşti un bun psiholog şi intuieşti cu uşurinţă gândurile ori sentimentele acestora. Eşti sensibilă, rafinată şi cam visătoare. Mare atenţie la consumul de alcool şi chiar droguri, pentru că există tentaţia unui astfel de drum. Eşti o romantică incurabilă, lumea este un basm iar partenerul tău trebuie să se încadreze în tiparul unui Făt-Frumos, lucru care probabil că nu se va realiza decât foarte greu! Mai devreme sau mai târziu este posibil ca acesta să apară, asta dacă nu te-ai schimbat între timp. Pui accentul pe senzualitate în alegeri şi în raporturile cu partenerul.
Iată ce ne spune despre aceeaşi Marie zodiacul erotic: Sunt un fluture viu colorat şi cu mine te vei simţi cea mai iubită făptură. Mergem peste tot, zburăm pretutindeni. Nu garantez că ajungem undeva, dar eu sunt adepta zicalei "trăieşte clipa", nu sunt rigidă precum Taurul. Nu am reţineri ca scorţoşii ăia de Capricorni, eu râd cu tine, vorbesc, te sun, dar trebuie să fii o persoană activă social, cu simţul umorului şi fără prea multe complexe. Dacă eşti inteligent, mă cucereşti, însă încearcă să nu mă eclipsezi, altfel îmi iei ce am eu mai de preţ, informaţiile multe şi diverse pe care le folosesc în momentele-cheie. Eu îţi declar iubirea nebună, nu aştept ca Taurul până îţi cade părul de nervi şi nici nu mă retrag ca Racul la primul semn de duritate. Ei bine, cred în libertatea emoţiilor şi a sentimentelor, de aceea te voi înţelege dacă a doua zi nu mă mai iubeşti, doar aşa pot fi şi eu câteodată. Solicitările de orice fel mă sâcâie, mai ales dacă sunt prea multe... şi nu te ţin legat de piciorul patului ca Taurul! Excesele emoţionale mă ţin doar zece minute, prin urmare dacă eşti în căutarea unei povesti romantice fă-le cu mâna Racilor sau Peştilor. Sunt spontană, amuzantă şi irezistibilă. În pat am imaginaţie. Ştiu valoarea unei surprize. Caut pe cineva care să mergă la teatru, la bibliotecă şi în discoteci. Dacă doreşti varietate, caută-mă!
Zodiacul zilei de naştere vine şi el şi spune: 7-Spiritualitatea, filosofia, psihologia şi parapsihologia, iată ştiinţele care îţi stârnesc curiozitatea şi care stau la baza formării sistemului tău înalt de valori. Te consideri o persoană specială şi privilegiată şi ştii că norocul şi succesul sunt direct proporţionale cu dreapta credinţă. Sursele frumuseţii tale tainice sunt magnetismul şi misterul, arme imbatabile în iubire.
Zodiacul literei numelui zice că: Litera M-Eşti foarte organizată. Ai voinţă şi calităţi constructive, o gândire logică şi îţi place să-i ajuţi pe ceilalţi. Încearcă să-ţi exprimi sentimentele persoanei cu care trăieşti (perechii tale). Îţi place să fii înconjurată de persoane mai în vârstă. Eşti foarte activă şi ai nevoie să te simţi productivă şi utilă, dar ai tendinţa de a exagera totul. Legăturile cu familia sunt o parte importantă a vieţii tale.
În profilul carierei citim despre Maria: Gemeni. Când vine vorba de Gemeni te gândeşti la cineva cu care se poate comunica cu uşurinţă. Gemenii pot vorbi de două ori mai repede şi pot avea de două ori mai multe idei bune într-o firmă decât orice alt angajat. Dotaţi cu o minte ageră, se mută tot timpul de la un proiect la altul, ajutorul lor este mereu bine venit. Se descurcă bine în posturile de intermediari din moment ce le place să vorbească. Dacă ai nevoie de ceva relaţii apelează la cineva născut în această zodie şi te va ajuta cu siguranţă. Dacă locul de muncă devine plictisitor, Gemenii vor găsi un alt teren „de joacă”. Un mare cusur al lor este că sunt foarte curioşi, lucru care le poate aduce necazuri uneori. Să conducă o întrunire de afaceri nu este tocmai scopul lor în viaţă, dar când este cazul se descurcă. Este mereu o plăcere când împart şi colegilor din cunoştinţele lor-toată lumea din jur se destinde. Când monotonia apare în viaţa lor, o alungă repede cu o călătorie de afaceri sau câteva zile de vacanţă. Iar atunci când vor pleca să se relaxeze, vor lăsa în locul lor o persoană de încredere care să se ocupe de tot ce trebuie. Biroul Gemenilor este plin cu multe telefoane, un calculator sau chiar două, un fax, un televizor şi orice altceva care i-ar putea ajuta să comunice mai bine. O geantă cu tot ce trebuie se va afla în birou pentru orice eventualitate. Maşina aleasă de ei va fi una sport, modernă, cu un telefon mobil sau poate chiar două. Gemenii sunt perfecţi pentru a fi exploratori, scriitori, translatori sau chiar să lucreze în publicitate.
În dragostea şi dorinţele secrete ale zodie aflăm: Gemeni (Iubirea înseamnă joacă). Această zodie stă sub semnul unirii şi al afecţiunii şi cu toate acestea nu este deloc uşor să descoperi prin ce frământări trec femeile Gemeni. Deşi sunt caracterizate de fidelitate, iar cei din jur le percep drept nişte fiinţe dedicate trup şi suflet partenerului de viaţă, într-un colţ secret al inimii, nativele acestei zodii aspiră la o altfel de dragoste decât cea pe care o au lângă ele. Există momente foarte dese în viaţa acestora când visează la Luceferi de pe cer, iar dragostea pământeană nu le mai oferă împlinire sufletească. Viziunea pe care o au asupra iubirii este una inedită, jocurile în dragoste producându-le o plăcere infinită. Le plac experienţele diversificate şi tânjesc uneori după alt partener. Şi nu ezită să-l caute şi să-şi divulge marele lor secret dacă partenerul este închistat în concepţii tradiţionale.
Fixurile şi obsesiile zodiacale zic: Gemeni. "Nu te enerva". Cum e zodia? Cei mai vioi şi mai adaptabili copii ai zodiacului, Gemenii, sunt şi cei mai lipsiţi de obsesii şi de manii. Ce "păsărele" are? Dacă dragostea pentru informaţie, comunicare şi mişcare ar putea fi catalogate drept "fixaţii", atunci cam asta ar fi meteahna lor. Şi încă ceva: se feresc de oamenii proşti, neîndemânatici şi înceţi. Dar, de-aici şi până la obsesii, e cale lungă. De ce să te consumi în încordări psiho-emoţionale, când pe lume sunt atâtea lucruri interesante? Tiparele rigide nu sunt de ei. Spirite libere şi democrate, li se pare absolut aberant să le impui celorlalţi gusturile sau ideile tale. Nu merge ceva? Nicio problemă, se reorientează cât ai clipi. Bineînţeles că au şi ei micile lor ciudăţenii dar, în general, nu sunt deranjante. Se mai supără uneori, însă le trece repede. Când face urât? Cu ei, nimic nu e bătut în cuie. Atrăgători ca nişte fluturi şi la fel de greu de prins, Gemenii deranjează adesea tocmai prin lipsa reperelor fixe.
Cum iubeşte zodia ta ne precizează: Gemenii sunt cei mai jucăuşi amorezi dintre toate zodiile. Partenerul de viaţă nu se va plictisi nicicând cu un geamăn. Este imprevizibil şi iubăreţ. Îi place să îşi declare iubirea în cele mai inventive moduri, însă uneori poate părea copilăros şi nu este luat în serios. E drept, Gemenii se îndrăgostesc repede şi des. Este dificil să îl păstrezi alături fiindcă e permanent în căutare de noutate. Totuşi, momentele petrecute alături de el sunt unice şi de neuitat!
Ziua de naştere combinată cu cărţile de Tarot ne arată că: 6, 24. Dacă eşti născut într-o zi de 6 sau 24, cartea Tarotului care te reprezintă este Îndrăgostiţii, simbolizând iubirea, indecizia, alegerea, nehotărârea. Nu este o carte foarte pozitivă deoarece ea reprezintă alegeri dificile de făcut de-a lungul vieţii. Răsturnări bruşte de situaţie. Căsnicie dublă, soţ şi amant sau două căsnicii.
Aflată la volan, Maria are următoarele trăsături: Gemenii la volan. Gradul riscului de a face accident. Experţii au aflat că mai puţine accidente şi încălcări ale regulilor sunt făcute de Gemeni (locul 8). Conform altor date, 9,3% din accidentele rutiere sunt produse de ei. Şi cel mai des din cauza condusului agresiv. Gemenii depăşesc viteza legală, sar de pe o bandă pe altă şi se bagă în depăşiri unde se poate şi unde nu se poate. Stilul de a conduce Sunt cei mai temperamentali şoferi. Farurile sunt pentru ei o jucărie, iar claxonul-componenta de bază a maşinii. Avantajul lor este faptul că reacţionează rapid. Recomandări pentru cel care "stă lângă" şofer Cum aţi putea să-l liniştiţi pe şoferul Gemeni? Pur şi simplu avertizaţi-l că aţi auzit de existenţa unui radar în zonă. Gemenii cumpără 'Audi'. Ştiţi de ce? Ca să audă bine! Mulţi Gemeni iubesc să asculte muzica la volum maxim când conduc. Şi e atât de plăcut să simţi şi bătaia vântului! Iar pentru a le avea pe amândouă, atunci e nevoie să mergi cu viteză.
Bolile care o pândesc pe Maria sunt, conform prezicerilor zodiacale: Zodia Gemeni guvernează membrele superioare, toracele, coloana vertebrală şi partea sistemului nervos care le însoţeşte. Gemenii au o constituţie mai fragilă şi obosesc destul de repede. Cu toate acestea, acest nativ poate avea o viaţă destul de lungă graţie vitalităţii sale nervoase. Printre afecţiunile la care sunt predispuse persoanele din această zodie se numără tuberculoza, bolile oculare şi pulmonare, tulburări hepatice. Unii reprezentanţi ai acestei zodii au un temperament bilioso-sanguin, iar alţii bilioso-nervos, fiind predispuse de aceea la depresie şi la debilitate generală. Produsele alimentare pe care le consumă trebuie să aibă un conţinut ridicat de clorură de potasiu.
În final, banii o caracterizează pe Maria după cum urmează: O petrecere cu multe cock-tail-uri este minunată pentru a-şi face noi prieteni, este Raiul pe pământ pentru amuzanţii şi vorbăreţii Gemeni. Imprevizibilii Gemeni iubesc să-şi cheltuiască banii fără a-şi face griji de viitor. Carisma lor îi va conduce cu siguranţă către un nou câştig! Adoră flexibilitatea, deci cu siguranţă nu vor primi ca premiu de fidelitate un ceas de aur după 25 de ani de muncă-vor schimba 25 de slujbe în acest timp! Banii sunt un rău necesar pentru ei. Hei, sunt atâtea de făcut! Şi dacă e nevoie de bani pentru asta, aşa să fie-Gemenii vor găsi cu siguranţă o metodă pentru a face rost de ei. Slujbele sunt foarte căutate de protagoniştii acestei zodii, pentru că atunci când sunt ocupaţi se simt bine. Adoră să aibă mai mult de o slujbă la care să se adauge şi câteva "scheme" pentru a face ceva bani în plus-aceasta este o zi perfectă de muncă pentru ei. Se potrivesc cel mai bine la vânzări din moment ce aşa pot vorbi tot timpul, iar orarul este destul de flexibil. Şi să nu vă mire-pot vinde chiar gheaţă unui eschimos! Rar vei vedea pe cineva născut sub acest semn, care să-şi facă griji în privinţa banilor, din moment ce sunt atât de încrezători în forţele lor încât pot scoate un iepure din orice joben.
După cum putem lesne constata, Maria este când exuberantă, când retrasă şi interiorizată, este un spirit deschis, plăcut şi sociabil sau unul rău, malefic, doritor de ură şi răzbunare. Maria este când o aventurieră, când o persoană timidă, o fidelă romantică sau o feministă agresivă, un om la riscului sau o fiinţă blândă, care cere ocrotire, o persoană calmă sau o reală nevropată. O econoamă calculată sau o risipitoare fără minte. Maria este... dar ce nu este? Maria este orice şi oricine pentru că astea sunt zodiile: nişte texte cu caracter aparent de unicitate, dar care se potrivesc oricui, oricând.
Să auzim de bine!

Un comentariu:

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!