"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 24 septembrie 2013

Legi bizare pentru comportamente şi mai bizare

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Acum, dacă tot suntem într-un cadru legitim, haideţi să mai vedem câteva legi, de data asta de undeva, mai de departe. Mai precis din statul Indiana, stat static şi statornic, statornic şi statutat statornicit în State.
1. Mustăţile sunt ilegale dacă purtătorul lor are tendinţa de a-şi face un obicei din sărutul altor persoane.
2. Este ilegal pentru un bărbat ca să se excite în public.
3. În South Bend, este ilegal să faci o maimuţă să fumeze ţigări.
4. Îmbăiatul este interzis între lunile octombrie şi martie.
5. Este interzis purtatul cozilor luminoase de către trecătorii care traversează autostrada pe timpul nopţii.
6. Oricine peste 14 ani care proferează blesteme, înjurături sau iau în râs numele de Dumnezeu, Iisus sau Duhul Sfânt, va suporta o amendă de la unu la trei dolari pentru fiecare ofensă, cu o amendă maximă de zece dolari pe zi.
7. În Gary, în intervalul de patru ore după ce ai mâncat usturoi, nu ai voie să intri în cinematografe, teatre sau să călătoreşti cu un mijloc de transport public (personal, cred că este o lege care ar trebui adoptată şi de sistemul legislativ românesc...).
Normal că, având parte de un sistem legislativ atât de “complex”, şi motivele care generează diverse probleme, cum ar fi divorţul, sunt la fel de “complexe”.
1. Un bărbat din Hazard, Kentucky, a divorţat de soţie deoarece ea "îl bătea ori de câte ori el scotea ceapa din hamburger fără să îi ceară ei permisiunea."
2. Un bărbat din Tarritville, Connecticut, a înaintat divorţ deoarece soţia i-a lăsat un bilet pe frigider pe care scria: "Am plecat la clubul de bridge. Este o reţetă de mâncare la ora 7 pe canalul 2."
3. Un bărbat surd din Bennettsville, South Carolina, a înaintat divorţ deoarece soţia lui "îl cicălea la cap prin semne."
4. O femeie din Canon City, Colorado, a divorţat de soţul ei deoarece acesta a forţat-o să "se ascundă sub planşa de bord a maşinii de câte ori treceau prin faţa casei prietenei lui."
5. O femeie din Hardwick, Georgia, a divorţat de soţul ei pe motivul că el "stătea prea mult acasă şi era prea tandru."
Să auzim de bine!
P.S. Motivul cicălitului prin semne îmi aduce aminte de un banc. Doi bărbaţi în peluza stadionului. Primul îi spune celuilalt că nu se mai înţelege cu soţia şi se ceartă permanent. Cel de-al doilea îi spune că la el în familie s-au terminat certurile pentru că ei se înţeleg prin semne. Şi, după ce îi arată o rană adâncă în cap îi mărturiseşte: Vezi semnul ăsta? Mi l-a făcut ieri cu o cărămidă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!