"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 3 aprilie 2013

Medicina orientală-presopunctura (2)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Avem zece degete (la mână). De diferite lungimi şi de diferite grosimi, toate cu diferite întrebuinţări şi cât se poate de utile. Multe lucruri putem face cu degetele, aşa că unul în plus nu strică. Haideţi să vedem despre o nouă funcţionalitate acordată degetelor noastre, presopunctura cu degetul, un remediu rapid impotriva durerilor.
Contra CRIZELOR DE FICAT
În situaţia când, după revelion sau o petrecere, ne trezim cu gura amară, cu capul greu, cu senzaţie de vomă şi ameţeli sau, în general, când ne simţim zona ficatului inflamată, putem recurge la presopunctură, nu numai la renumitul sos Worcester. Zona respectivă se află pe partea de jos a piciorului, către exterior. Cum se procedează? Se aplică palma cu degetele lipite deasupra gleznei, astfel ca degetul mic să fie deasupra osului care iese în afară. Punctul exact se află între tibie şi peroneu (la apăsare vom simţi o durere vie). Căutăm punctul identic aflat pe celălalt picior. Ambele puncte se apasă concomitent: cu degetele de la mâna dreaptă se apasă pe piciorul stâng şi viceversa. Dacă punctele au fost bine găsite, în scurtă vreme vom auzi gâlgâitul bilei care se goleşte, aşa după cum au demonstrat examenele radiografice făcute în momentul efectuării exerciţiului. De reţinut este că acest punct tratează toate afecţiunile hepato-biliare.
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Continuăm astăzi cu partea a doua a postării anterioare, o nouă serie de tratamente efectuate prin presopunctură, tratamente care, pe lângă efectele benefice mai au unul: ne scutesc de chimicalele medicamentelor.

Contra DURERILOR DE GÂT
O angină poate fi foarte gravă şi poate declanşa alte boli cel puţin la fel de grave: meningită, reumatism, boli de rinichi. Adresaţi-vă de urgenţă medicului dvs. de familie dar, până atunci, uşuraţi-vă suferinţa prin presopunctură. Cum se procedează? Punctul supus presiunii se află pe degetul mare, partea care dă către degetul arătător. Trageţi o linie imaginară pe la baza unghiei şi alta pe înălţimea ei. Punctul de acupresură se află la intersecţia celor două drepte. Daca gâtul doare pe o singură parte, masăm degetul aflat pe aceeaşi parte cu locul dureros. Daca doare tot gâtul, se masează energic ambele părţi ale unghiei, în acelaşi timp.

Contra INSOMNIEI
Ni se întâmplă ca, după o zi de muncă, când abia aşteptăm să ne luăm papucii şi să citim ziarul în fotoliul din faţa televizorului, în loc să adormim, începem să ne zvarcolim şi să ne schimbăm neîncetat poziţia fiindcă somnul nu vrea să vină. Sau mai rău, după ce ne trântim în pat şi adormim buştean, ne trezim pe la două-trei dimineaţa ca să stăm cu ochii în tavan până sună ceasul. Somnul nostru s-a dus, iar micul cinematograf personal începe să deruleze gânduri negre, de genul dacă se mai împacă Bianca cu Bote sau cât va veni întreţinerea la sfârşitul lunii. Repetate vreme îndelungată, aceste secvenţe devin grave, fiindcă se instalează mai întâi oboseala şi după aceea depresia de care deja am vorbit. Prima măsură este să nu întindem mâna după cutia cu somnifere. Se vând cu tonele pretutindeni, dar e o soluţie neinspirată. Inexorabil, insomniacul devine astfel un bolnav cronic, care forţează doza de somnifere, adăugând un drog celuilalt... Iată de ce, orice metodă susceptibilă de a antrena un somn natural e binevenită. Cum se procedează? Sunt două puncte ce trebuie masate lent. Primul se află pe extremitatea degetului al doilea de la picior, vis-a-vis de degetul al treilea. Punctul al doilea se află pe partea interioară a labei piciorului, la baza degetului mare, sub proeminenţa osoasă aflată acolo.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!