"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 25 martie 2013

9 motive pentru a nu mai bea apă îmbuteliată

Imagine preluată de pe okazii.ro
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
La serviciu, avem și noi, ca tot românul, dispozitive din acele care te servesc cu apă rece sau fierbinte de la butoi. În magazine, cine este atent, observă mase de oameni ai muncii cum cară cărucioare nenumărate cu apă plată sau, altfel spus, apă îmbuteliată. Știți că nu citesc presa, dar dincolo de ce scriu ziarele vă pot spune că rezultatul unei experiența personale în ceea ce privește apa îmbuteliată a fost dezastruos. Asta însemnând că, după ce am lăsat într-un pahar acoperit o cantitate de apă de la sticlă timp de o zi, ceea ce am găsit pe fundul paharului nu vă pot descrie pentru că mă amendează CNA…
Este o concepţie greşită aceea pe care o împărtăşesc mulţi oameni conform căreia apa îmbuteliată este mai sigură decât cea de la robinet, sticlele de plastic fiind reciclate şi mediul nu suferă astfel în nici un fel în timpul procesului de îmbuteliere. Din păcate, este foarte departe de adevăr! Aşa că, în caz că aveaţi nevoie de mai multe motive pentru a înceta consumul de apă îmbuteliată, sau doar subiecte de conversaţie, iată 9 motive solide pentru a vă debarasa de obiceiul de a bea apă îmbuteliată.
• Apa de la robinet este una dintre cele mai sigure din lume, fiind realmente filtrată şi tratată.
• Aproximativ 40 % din apa plată îmbuteliată şi vândută e oricum, apă de la robinet filtrată. Multe din mărcile de ape plate nu sunt altceva decât ape scoase din puţul din fundul curţii.
• Bând apă de la robinet evitaţi îngrăşămintele, produsele farmaceutice, dezinfectanţii şi alte chimicale găsite în apa îmbuteliată, aşa cum a reieşit în urma a numeroase anchete şi studii.
• Apa îmbuteliată costă mult, mult mai mult decât apa de la robinet.
• 88% din sticlele goale de plastic nu se reciclează. Institutul de Reciclare a Recipientelor din State anunţă că 30 de milioane de sticle goale pe zi nu apucă să fie reciclate.
• Sub influenţa razelor solare sticlele goale de plastic pot elibera în apă chimicale în cazul în care sunt expuse prelungit, încălzite sau refolosite de mai multe ori.
• Pentru a satisface cererea de apă îmbuteliată se consumă aproximativ 17,6 milioane de barili de petrol (fără a lua în considerare costurile transportului) pentru producerea sticlelor de plastic (PET sau polietilenă). Cifră este aproape egală cu cantitatea de petrol necesară pentru a alimenta mai mult de un milion de vehicule în fiecare an. La nivel mondial, în procesul de îmbuteliere a apei se consumă aproximativ 2,7 milioane de tone de plastic anual.
• Producerea efectivă a sticlei de plastic poate consuma de până la 7 ori cantitatea de apă care se poate îmbutelia în sticlă.
• EPA impune standarde mult mai ridicate pentru apa de la robinet decât FDA pentru apa îmbuteliată.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!