"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 31 mai 2013

Legături periculoase

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare! Nu cunosc datele ultimului recensământ planetar, dar presupun că cifra de şase miliarde se apropie de valoarea reală. Presupunând o distribuţie egală a sexelor, ar rezulta un număr de trei miliarde de reprezentante ale sexului feminin şi alte trei miliarde de reprezentanţi ai sexului masculin. Să mai presupunem, aşa, de dragul discuţiei, că jumătate dintre aceste reprezentante şi jumătate dintre aceşti reprezentanţi nu îndeplinesc condiţiile de a se putea căsători legal (vârstă, stare socială, limitări legale etc). Să mai presupunem, tot de dragul discuţiei, că jumătate din cei rămaşi sunt homosexuali sau lesbiene. Asta ar însemna că tot ne mai rămâne un număr de şapte sute cincizeci de milioane de femei pentru un număr egal de bărbaţi. Chiar şi aşa, numărul este uriaş şi implică un număr la fel de uriaş de opţiuni în cazul când o femeie sau un bărbat doresc să se căsătorească. Şi cu asta, lucrurile par lămurite.
Ei bine, asta este o socoteală pentru oameni banali, comuni, obişnuiţi, cum le spunem noi, cei din Drumul Taberei. Pentru că, în cazul “vedetelor”, fie ele româneşti sau internaţionale, lucrurile stau complet diferit. Cântăreaţa A se mărită cu fotbalistul B dar nu oricum, ci după ce acesta a divorţat de manechinul C. La rândul ei, cântăreaţa A a fost şi ea măritată anterior cu actorul D, actor care a fost căsătorit anterior cu cine? Exact, cu manechinul C. Dar fotbalistul B nu rămâne neconsolat, ci el se combină cu E, care e soţia creatorului de modă F. Creatorul de modă nu a stat cu mâinile în sân până atunci, ci a fost căsătorit cu cântăreaţa A. În acest timp, fotomodelul G se bagă între cântăreaţa A şi fotbalistul B, care divorţează şi se căsătoreşte cu ea. Divorţul l-a obţinut uşor pentru că ea, cântăreaţa A, îi strică căsnicia pilotului de curse H, iar pilotul, pentru că lui îi place de E, soţia creatorului de modă. Dar căsătoria fotbalistului B nu ţine mult pentru că pe fir intră chitaristul I, cel care fusese căsătorit anterior cu cântăreaţa A de care divorţase ca să se căsătorească cu manechinul C. Manechinul C nu este nici ea la prima căsătorie, pentru că a fost căsătorită anterior cu pilotul de curse H, de care divorţase ca să se mărite cu prezentatorul de meteo J, fost amant al lui E, soţia creatorului de modă. Prezentatorul J nu vine la nuntă cu mâna goală, ci are şi el o căsătorie la activ cu K, soţia pilotului de curse H.
Urmărind acest ciclu pe parcursul unei perioade nu mai mari de doi ani, observăm cu uşurinţă că are loc o rotaţie a cadrelor, o permutare între membrii aceleiaşi secte, cea a “vedetelor”, sectă în care nimic nu intră, nimic nu iese, sectă în care toate femeile râvnesc doar la bărbaţii celorlalte „vedete” feminine, iar bărbaţilor nu le plac decât nevestele celorlalte „vedete” masculine. Grea şi tristă viaţă trebuie să aibă vedetele în condiţiile acestor limitări...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!