Carne de porc presată Hame
de: Magda Marincovici
Scrie carne pe etichetă, carne este și în cutie. Dar este o conservă cu conținut mare de grăsimi. Ingrediente: carne de porc 60%, emulsie de șorici, apă, amidon din cartofi, sare, proteină vegetală din soia, condimente, colorant (carmin E 120), antioxidant (acid ascorbic E 300). Este o conservă tipică de carne de porc, produs sterilizat. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că "ingredientul principal este chiar carnea de porc prezentă într-un procent rezonabil. Ca majoritatea produselor din carne de porc, și acesta are un conținut ridicat de grăsimi animale saturate, bogate în colesterol". Din cauza conținutului ridicat în grăsimi animale, "produsul nu este recomandat copiilor mici, persoanelor supraponderale, obeze, suferinde de diabet, de hipertensiune și boli cardiovasculare, precum și celor cu boli cronice inflamatorii, bolnavilor de ficat, de rinichi și cu hiperuricemie (gută). Produsul poate fi inclus în diete diversificate cu fructe și legume proaspete", ne avertizează profesorul Mencinicopschi.
Preluare din Jurnalul Național, 05 Decembrie 2006
de: Magda Marincovici
Scrie carne pe etichetă, carne este și în cutie. Dar este o conservă cu conținut mare de grăsimi. Ingrediente: carne de porc 60%, emulsie de șorici, apă, amidon din cartofi, sare, proteină vegetală din soia, condimente, colorant (carmin E 120), antioxidant (acid ascorbic E 300). Este o conservă tipică de carne de porc, produs sterilizat. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că "ingredientul principal este chiar carnea de porc prezentă într-un procent rezonabil. Ca majoritatea produselor din carne de porc, și acesta are un conținut ridicat de grăsimi animale saturate, bogate în colesterol". Din cauza conținutului ridicat în grăsimi animale, "produsul nu este recomandat copiilor mici, persoanelor supraponderale, obeze, suferinde de diabet, de hipertensiune și boli cardiovasculare, precum și celor cu boli cronice inflamatorii, bolnavilor de ficat, de rinichi și cu hiperuricemie (gută). Produsul poate fi inclus în diete diversificate cu fructe și legume proaspete", ne avertizează profesorul Mencinicopschi.
Preluare din Jurnalul Național, 05 Decembrie 2006
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!