Univer-Muștar cu hrean
de: Magda Marincovici
La prima vedere, ingredientele obișnuite: apă, oțet, hrean (15%, boabe de muștar, zahăr, sare, corector de aciditate (acid citric–E 330), conservant (sorbat de potasiu–E 202, benzoat de sodiu–E 211), arome naturale identice, colorant natural și condimente. Dar, la o analiză mai profundă efectuată de specialistul nostru, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, aflăm că "este un produs condimentar de tip muștar conținând conservanți cu efecte dăunătoare asupra sănătății. Spre exemplu, doza zilnică admisă pentru benzoat de sodiu este de 5 mg/1 kg corp, iar de sorbat de potasiu este de 25 mg/1 kg corp. La depășirea acestor doze pot apărea pericole potențiale de tipul alergiilor sau pot apărea produși mutageni cancerigeni) în urma metabolizării acestora. Profesorul Mencinicopschi spune că "dozele zilnic admise din acești aditivi alimentari pot fi ușor atinse și depășite, având în vedere că, în decursul unei zile, aceiași aditivi pot fi luați din mai multe surse alimentare".
Preluare din Jurnalul Național, 09 Ianuarie 2007
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!