E-uri și uleiuri vegetale. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne prezintă eticheta produsului. Ingrediente: porumb de floricele, uleiuri vegetale, lactoză, pudră de cașcaval 2%, sare (clorură de sodiu), lapte praf, zahăr (zaharoză), stimulator de aromă: E 621–glutamat monosodic, E 635–ribonucleotide de sodiu, pudră de ceapă, coloranți: extract de ardei roșu, E 100–curcumină, arome naturale și identic naturale (artificiale), maltodextrină din grau și porumb, amidon modificat din porumb, care poate fi E 1414 sau E 1420, E 1422, E 1440, E 1442, E1450, nu știm care dintre acestea pur și simplu pentru că producătorul nu precizează. La aceste floricele s-a mai adăugat: drojdie, antioxidant: E 300–acid ascorbic, sare iodată. Din eticheta nutrițională, mai aflăm că 100 de grame de floricele conțin 11,5 grame de proteine, care pot proveni atât din porumb, cât și din cașcaval sau din drojdie; 21 de grame de grăsimi și 60 de grame de glucide. Densitatea energetică este de 475 Kcal/1992 Kj.
CONCLUZIE
Profesorul dr. Mencinicopschi avertizează că "produsul este dezechilibrat nutrițional, având un conținut ridicat în grăsimi, probabil și hidrogenate, precum și un conținut bogat în carbohidrați rapizi, cu indice glicemic ridicat. Motiv pentru care nu este indicat persoanelor supraponderale, obeze, suferinzilor de boli cardiovasculare, de diabet, de boli ale ficatului și rinichilor, celor cu afecțiuni digestive. De asemenea, produsul este contraindicat persoanelor sensibile la unii dintre adivii adăugați, în special la stimulatorii de aromă (E 621, E 635), persoanelor cu afecțiuni inflamatorii cronice, cu boli neurodegenerative, copiilor și adolescenților cu diete dezechilibrate".
STIL AMERICAN DE ÎNGRĂȘARE
Floricele de porumb, stropite cu aditivi și miresme de cașcaval, ronțăite ore și zile în fața televizorului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!