"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 17 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (212)

Parizer postParizer de post
de: Magda Marincovici
Este un parizer vegetarian cu legume, un produs pasteurizat în membrană necomestibilă. Ingrediente: proteine din soia, ulei vegetal, legume, apă, amidon de cartofi, sare, arome, gelifiant caragenant, poteţiator de aromă: E 621–glutamat monosodic; colorant natural: E 120–carmin. Acest parizer de post conţine o proteină cu valoare biologică ridicată din soia, ulei vegetal, legume, poliglucide de tip amidon.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează că, "neavând etichetarea nutriţională (legea românească nu prevede obligativitatea etichetei nutriţionale), nu putem să apreciem corect densitatea nutriţională, deşi compoziţional pare a fi echilibrat. De asemenea, nu putem aprecia nici densitatea calorică şi nici indexul glicemic. Produsul nu conţine conservanţi, ceea ce este un lucru bun".
CONCLUZIE.
Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi consideră că acest sortiment de parizer "este un produs potrivit pentru a fi consumat în post, dar şi în afara acestei perioade, ca parte integrantă a unei diete diversificate".
Preluare din Jurnalul Naţional, 09 Decembrie 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!