Ciorba de burtă Scandiade: Cristina Andreea Călin
Ciorba de burtă Scandia se încadrează în rețetarul tradițional al acestui preparat, conținând: supă de oase de vită, burtă de vită 40%, morcovi, țelină, smântână, gogoșar, făină albă de grâu, amidon din porumb, oțet, ouă, sare iodată, ardei roșu, usturoi, condimente. Este neclar motivul pentru care, după enumerarea ingredientelor, mai apare o altă specificație "Conține: făină albă de grâu, smântână, țelină". Continuând cu explicarea etichetei ciorbei de burtă Scandia, specialistul nostru, profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, ne spune că este un produs tradițional românesc pe bază de supă de oase și burtă de vită sterilizat. Produsul beneficiază și de o etichetă nutrițională, din care reiese o densitate energetică de 116 Kcal/485 Kj la 100 de grame. Proteinele sunt în cantitate de 9 grame, glucidele–3 grame, lipidele–7,5 grame, tot la 100 de grame de produs. Din punct de vedere nutrițional, produsul nu este recomandat bolnavilor de hiperuricemie (gută), cardiovascularilor, bolnavilor de cancer, hepaticilor, bolnavilor de afecțiuni renale și celor cu anumite intoleranțe digestive la componentele produsului, ne spune profesorul Mencinicopschi. De asemenea, ciorba de burtă nu este indicată copiilor. Recomandările de mai sus se bazează pe faptul că supa de oase conține o serie de nutrienți care îngreunează metabolismul azotului, proteine cu valoare biologică medie, grăsimi animale saturate nerecomandate. Produsul are o densitate energetică mică si consumat în cantități moderate nu duce la supraponderalitate.
Preluare din Jurnalul Național, 10 Ianuarie 2007
Ciorba de burtă Scandia se încadrează în rețetarul tradițional al acestui preparat, conținând: supă de oase de vită, burtă de vită 40%, morcovi, țelină, smântână, gogoșar, făină albă de grâu, amidon din porumb, oțet, ouă, sare iodată, ardei roșu, usturoi, condimente. Este neclar motivul pentru care, după enumerarea ingredientelor, mai apare o altă specificație "Conține: făină albă de grâu, smântână, țelină". Continuând cu explicarea etichetei ciorbei de burtă Scandia, specialistul nostru, profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, ne spune că este un produs tradițional românesc pe bază de supă de oase și burtă de vită sterilizat. Produsul beneficiază și de o etichetă nutrițională, din care reiese o densitate energetică de 116 Kcal/485 Kj la 100 de grame. Proteinele sunt în cantitate de 9 grame, glucidele–3 grame, lipidele–7,5 grame, tot la 100 de grame de produs. Din punct de vedere nutrițional, produsul nu este recomandat bolnavilor de hiperuricemie (gută), cardiovascularilor, bolnavilor de cancer, hepaticilor, bolnavilor de afecțiuni renale și celor cu anumite intoleranțe digestive la componentele produsului, ne spune profesorul Mencinicopschi. De asemenea, ciorba de burtă nu este indicată copiilor. Recomandările de mai sus se bazează pe faptul că supa de oase conține o serie de nutrienți care îngreunează metabolismul azotului, proteine cu valoare biologică medie, grăsimi animale saturate nerecomandate. Produsul are o densitate energetică mică si consumat în cantități moderate nu duce la supraponderalitate.
Preluare din Jurnalul Național, 10 Ianuarie 2007
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!