"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 11 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (206)

Zuzu, din lapte praf
de: Magda Marincovici
În obţinerea iaurtului Zuzu, producătorul a folosit următoarele ingrediente: lapte integral standardizat 3% grăsime, lapte praf, fermenţi selecţionaţi de iaurt.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că acest tip de iaurt se încadreăză în gama produselor proaspete din lapte fermentat cu microfloră probiotică benefică. Ca o primă observaţie a specialistului: "Ar fi un produs excelent, dacă s-ar renunţa la adaosul de lapte praf". Produsul are o etichetă nutriţională din care putem afla compoziţia în nutrienţi: grăsime 3%, proteine 3,2%, lactoză 4,5%. Densitatea calorică a produsului este scăzută, fiind de 57 Kcal/100 g.
CONCLUZIE.
Specialistul nostru precizează că este un iaurt probiotic, hipocnaloric, recomandat tuturor categoriilor de consumatori în cadrul unei diete echilibrate şi diversificate. Şi a doua observaţie a specialistului, de care trebuie neapărat să ţinem seama: "Cei cu intoleranţă la lactoză (zahărul din lapte) vor testa în prealabil gradul de acceptare digestivă al produsului".
Preluare din Jurnalul Naţional, 18 Decembrie 2006 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!