"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 10 decembrie 2012

Ce cumpărăm (173)

Joy-Napolitane cu valoare energetică mare şi trei alergenide: Cristina Andreea Călin
Wafer‘s Joy este un produs de tip napolitană, cu un profil nutriţional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide.
Din această cauză, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind forţat să secrete o cantitate foarte mare de insulină într-o perioadă scurtă, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Mai mult, produsul analizat are în compoziţie şi o cantitate mare de grăsimi vegetale, a căror natură botanică nu este specificată şi nici dacă au trecut sau nu printr-un procedeu de modificare chimică. Sodiul ocupă şi el o pondere importantă în compoziţia napolitanelor. De aceea, persoanele cardiovasculare şi renale trebuie să ţină cont că nu trebuie să consume mai mult de 6 g/sare pe zi. Din cauza acestei compoziţii, napolitanele analizate au şi o valoare energetică foarte ridicată. Din această cauză, supraponderalii şi obezii trebuie să evite consumul.
De asemenea, specialistul atrage atenţia că persoanele alergice la soia trebuie să testeze reacţia organismului la acest produs. Cei cu alergie la lactoză vor consuma napolitanele cu precauţie. Persoanelor cu celiachie (intoleranţă la gluten) le este interzis consumul produsului analizat. Specialistul recomandă ca napolitanele Wafer‘s Joy să fie consumate cu precauţie de copii, femei însărcinate şi care alăptează, bolnavi hepatici, de cei cu afecţiuni ale tractusului digestiv. Diabeticii vor cere sfatului medicului şi vor ţine cont de cantitatea mare de glucide.
INGREDIENTE
Napolitane cu cremă (67%) cu aromă de alune: făină de grâu, zahăr, grăsime vegetală, lapte praf (min. 5%), zer praf, emulgator (lecitină din soia E322), făină de soia, extract de malţ, agenţi de afânare (bicarbonat de sodiu E500 şi amoniu E503), sare iodată, aromă identic naturală de alune. Valorile nutriţionale pentru 100 g produs: grăsimi 10,8g, proteine 8,4g, carbohidraţi 48,2g, valoarea energetică 1419,5 kj/ 100g.
Preluare din Jurnalul Naţional

2 comentarii:

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!