O conservă bună în post
de: Magda Marincovici
În primul rând, bine ar fi fost dacă produsul ar fi avut şi eticheta în limba română, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. În al doilea rând, trebuie spus că este o conservă bună în perioada postului, o conservă de sardine în ulei vegetal soia sau floarea-soarelui. Producătorul a folosit următoarele ingrediente: sardine, ulei vegetal (soia sau floarea-soarelui), sare (clorură de sodiu). Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, precizează că sardinele în ulei sunt o sursă importantă de proteine de origine animală, cu înaltă valoare biologică, şi de grăsimi animale cu acizi graşi esenţiali cu lanţ lung omega-3. De asemenea, sardinele sunt şi o sursă extrem de valoroasă de calciu cu înaltă biodisponibilitate şi de vitamină D, vitamina fără de care calciul nu poate fi fixat în oase. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne recomandă consumul relativ frecvent: una-două porţii pe săptămână de către copii şi adolescenţi, adulţi sau vârstnici. Pentru persoanele supraponderale sau suferinde de obezitate se recomandă îndepartarea uleiului. În cazul persoanelor hipertensive şi cu afecţiuni renale, consumul va fi corelat cu eliminarea sării de bucătărie din dieta zilei respective. Se recomandă totuşi testarea toleranţei pentru fiecare paersoană în parte, mai ales în cazul copiilor mici şi predispuşi la alergii.
Preluare din Jurnalul Naţional, 30 Noiebrie 2006
de: Magda Marincovici
În primul rând, bine ar fi fost dacă produsul ar fi avut şi eticheta în limba română, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. În al doilea rând, trebuie spus că este o conservă bună în perioada postului, o conservă de sardine în ulei vegetal soia sau floarea-soarelui. Producătorul a folosit următoarele ingrediente: sardine, ulei vegetal (soia sau floarea-soarelui), sare (clorură de sodiu). Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, precizează că sardinele în ulei sunt o sursă importantă de proteine de origine animală, cu înaltă valoare biologică, şi de grăsimi animale cu acizi graşi esenţiali cu lanţ lung omega-3. De asemenea, sardinele sunt şi o sursă extrem de valoroasă de calciu cu înaltă biodisponibilitate şi de vitamină D, vitamina fără de care calciul nu poate fi fixat în oase. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne recomandă consumul relativ frecvent: una-două porţii pe săptămână de către copii şi adolescenţi, adulţi sau vârstnici. Pentru persoanele supraponderale sau suferinde de obezitate se recomandă îndepartarea uleiului. În cazul persoanelor hipertensive şi cu afecţiuni renale, consumul va fi corelat cu eliminarea sării de bucătărie din dieta zilei respective. Se recomandă totuşi testarea toleranţei pentru fiecare paersoană în parte, mai ales în cazul copiilor mici şi predispuşi la alergii.
Preluare din Jurnalul Naţional, 30 Noiebrie 2006
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!