Hochland Mixtett-Brânza care fură calciul
de: Magda Marincovici
Câteva E-uri întinse pe pâine. Iată o posibilă definiţie a unui sandviş cu brânză topită. Brânza topită Mixtett este obţinută prin topirea unor brânzeturi cu săruri de topire. Produsul conţine: apă, unt, caşcaval sau, după caz, emmentaler, lapte praf degresat. Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi analizează sărurile de topire: "E 452 (polifosfat), E 331 (citrat mono, bi şi tri sodic), corector de aciditate E 330 (acid citric), urme de praf de smântână, sare iodată. Acest tip de brânză topită conţine 55 de grame de grăsime la 100 de grame de produs, având o valoare energetică de 277 kcal/1146kj şi o densitate calorică medie spre ridicată".
SĂRURI DE TOPIRE.
"În cazul unui consum frecvent şi în cantitate mare, sărurile de topire interferează cu metabolismul calciului şi fosforului din oase împiedicând fixarea calciului. De aceea, părinţii ar trebui să pregătească cât mai rar sandvişuri destinate copiilor cu acest produs. De asemenea, femeile pre şi postmenopauzale, bătrânii, persoanele cu sau predispuse la osteoporoză vor evita consumul frecvent al acestui tip de brânză." Mai aflăm de la profesorul Mencinicopschi că săruri ale acidului fosforic se găsesc şi în alte alimente cum ar fi: băuturi carbogazoase, produse de mezelărie, panificaţie etc., care, consumate în aceeaşi zi, pot conduce la depăşiri ale dozelor zilnice admise de compuşi ai fosforului, cu dezechilibrarea balanţei calciu-fosfor şi scăderea densităţii osoase (predispune la osteoporoză).
ATENŢIE!
O brânză cu E-uri. Înseamnă că trebuie să vă informaţi asupra riscurilor la care vă expuneţi.
Preluare din Jurnalul Naţional, 01 Noiembrie 2006
de: Magda Marincovici
Câteva E-uri întinse pe pâine. Iată o posibilă definiţie a unui sandviş cu brânză topită. Brânza topită Mixtett este obţinută prin topirea unor brânzeturi cu săruri de topire. Produsul conţine: apă, unt, caşcaval sau, după caz, emmentaler, lapte praf degresat. Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi analizează sărurile de topire: "E 452 (polifosfat), E 331 (citrat mono, bi şi tri sodic), corector de aciditate E 330 (acid citric), urme de praf de smântână, sare iodată. Acest tip de brânză topită conţine 55 de grame de grăsime la 100 de grame de produs, având o valoare energetică de 277 kcal/1146kj şi o densitate calorică medie spre ridicată".
SĂRURI DE TOPIRE.
"În cazul unui consum frecvent şi în cantitate mare, sărurile de topire interferează cu metabolismul calciului şi fosforului din oase împiedicând fixarea calciului. De aceea, părinţii ar trebui să pregătească cât mai rar sandvişuri destinate copiilor cu acest produs. De asemenea, femeile pre şi postmenopauzale, bătrânii, persoanele cu sau predispuse la osteoporoză vor evita consumul frecvent al acestui tip de brânză." Mai aflăm de la profesorul Mencinicopschi că săruri ale acidului fosforic se găsesc şi în alte alimente cum ar fi: băuturi carbogazoase, produse de mezelărie, panificaţie etc., care, consumate în aceeaşi zi, pot conduce la depăşiri ale dozelor zilnice admise de compuşi ai fosforului, cu dezechilibrarea balanţei calciu-fosfor şi scăderea densităţii osoase (predispune la osteoporoză).
ATENŢIE!
O brânză cu E-uri. Înseamnă că trebuie să vă informaţi asupra riscurilor la care vă expuneţi.
Preluare din Jurnalul Naţional, 01 Noiembrie 2006
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!