Izvorul Minunilor-Apa în care nu ştim ce se 'scaldă'
de: Magda Marincovici
Izvorul Minunilor Stâna de vale, apă minerală necarbogazoasă (plată), este o apă naturală de masă, de calitate, indicată tuturor consumatorilor. Că e vară, că e iarnă, organismul nostru are nevoie de 1,5-2 litri de lichide şi o sursă bună de hidratare este chiar această apă minerală. Evident, adulţii care lucrează în condiţii de mediu deosebite au nevoie de o cantitate suplimentară de lichide.
INFORMAŢII NECLARE.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că informaţiile oferite de eticheta acestei ape minerale sunt incomplete. "Pe etichetă nu este precizată calitatea microbiologică a apei. Pentru consumator ar fi util dacă s-ar inscripţiona şi alte date privind caracteristicile chimice ale apei cum ar fi: mineralizaţia totală, pH-ul, azotaţi, azotiţi. Astfel, dacă am şti gradul de mineralizare, am şti implicit, spre exemplu, dacă apa este oligominerală şi dacă poate fi băută fără restricţii ca apă de masă".
pH.
Potrivit profesorului dr. Mencinicopschi, reacţia apei sau pH-ul ne-ar putea oferi informaţii despre aciditatea sau alcalinitatea apei, utile în special suferinzilor de boli ale aparatului digestiv. Iar azotaţii şi azotiţii ne-ar da indicaţii despre o eventuală impurificare a sursei. Deşi este o apă de masă de bună calitate, chiar comparabilă cu cele mai bune mărci străine, indicată tuturor consumatorilor, totuşi persoanele cu suferinţe ale sistemului digestiv trebuie să fie precaute. Această apă poate fi folosită şi la prepararea alimentelor.
Preluare din Jurnalul Naţional, 07 Noiembrie 2006
de: Magda Marincovici
Izvorul Minunilor Stâna de vale, apă minerală necarbogazoasă (plată), este o apă naturală de masă, de calitate, indicată tuturor consumatorilor. Că e vară, că e iarnă, organismul nostru are nevoie de 1,5-2 litri de lichide şi o sursă bună de hidratare este chiar această apă minerală. Evident, adulţii care lucrează în condiţii de mediu deosebite au nevoie de o cantitate suplimentară de lichide.
INFORMAŢII NECLARE.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că informaţiile oferite de eticheta acestei ape minerale sunt incomplete. "Pe etichetă nu este precizată calitatea microbiologică a apei. Pentru consumator ar fi util dacă s-ar inscripţiona şi alte date privind caracteristicile chimice ale apei cum ar fi: mineralizaţia totală, pH-ul, azotaţi, azotiţi. Astfel, dacă am şti gradul de mineralizare, am şti implicit, spre exemplu, dacă apa este oligominerală şi dacă poate fi băută fără restricţii ca apă de masă".
pH.
Potrivit profesorului dr. Mencinicopschi, reacţia apei sau pH-ul ne-ar putea oferi informaţii despre aciditatea sau alcalinitatea apei, utile în special suferinzilor de boli ale aparatului digestiv. Iar azotaţii şi azotiţii ne-ar da indicaţii despre o eventuală impurificare a sursei. Deşi este o apă de masă de bună calitate, chiar comparabilă cu cele mai bune mărci străine, indicată tuturor consumatorilor, totuşi persoanele cu suferinţe ale sistemului digestiv trebuie să fie precaute. Această apă poate fi folosită şi la prepararea alimentelor.
Preluare din Jurnalul Naţional, 07 Noiembrie 2006
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!