"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 22 noiembrie 2012

Ce cumpărăm (155)

Guma de mestecat Dipper-Mult zahăr
de: Cristina Andreea Călin–03/09/2008
Guma de mestecat Dipper plus este un produs cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide rafinate, cu index glicemic ridicat, care agresează pancreasul endocrin. Glucidele din compoziţia produsului îi imprimă acestuia o densitate energetică ridicată, avertizează prof. dr. Gh. Mencinicopschi.
Mestecatul excesiv de gumă determină o secreţie excesivă de salivă, ce poate avea efecte neplăcute asupra sistemului digestiv. Mai mult, asocierea cu fumatul poate creşte nocivitatea ţigării.
Produsul nu este indicat copiilor, supraponderalilor, obezilor, celor cu sensibilitate a tractusului digestiv la diferitele componente ale produsului, celor cu alergie la proteinele din lapte. Diabeticii vor ţine cont de cantitatea de glucide aduse de guma de mestecat. Produsul conţine proteine din lapte, care pot fi alergene pentru anumite persoane.
Ingrediente: zahăr, sirop de glucoză, grăsime vegetală, acidifiant acid citric E330, emulgator: monostearat de gliceril, lecitină din soia E322: arome, proteine din lapte, coloranţi E162 roşu sfeclă.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!