"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 1 august 2012

Ce cumpărăm (43)

Hochland Fitness (Hochland Fitness distruge calciul)
de Mihaela Ionescu – 18/02/2009
Hochland Fitness promite că nu îi va îngrăşa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetică pentru 100 de grame de brânză este mică, însă cantitatea de grăsimi raportată la substanţa uscată este destul de mare.
Producătorul brânzei topite Hochland Fitness omite două informaţii importante: conţinutul untului şi al brânzei. Pe lângă lapte, acestea ar putea conţine şi o cantitate importantă de sare. Acest aspect trebuie cunoscut de consumatori, mai ales că produsul mai are două surse de sodiu: citrat monosodic şi sare. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează că un adult nu trebuie să consume mai mult de 6 grame de sare zilnic pentru a-şi păstra sănătatea inimii şi a rinichilor. Sărurile de topire din compoziţia produsului analizat pot fi periculoase pentru sănătate. Polifosfaţii au o serie de efecte adverse. Aceştia dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, împiedicând fixarea calciului în oase. În timp, în cazul unui consum ridicat poate apărea osteoporoza. De aceea, cele mai afectate sunt femeile. De asemenea, polifosfaţii duc la apariţia unor depuneri anormale de calciu-cioc de papagal (osteofite).
CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă, specialistul ne spune că Hochland Fitness nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, persoanelor cu osteoporoză, celor cu boli cardiovasculare, renale, hipertensivilor. Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză vor consuma o mică cantitate de produs pentru a testa reacţia organsimului. Numai 13% grăsime.
Grăsime în substanţă uscată 35%. Valoare energetică 787 kJ/189 kcal. Conţinut la 100 g: proteine 12 g, glucide 6 g, lipide 13 g. Ingrediente: lapte degresat, brânză, lapte praf degresat, unt, săruri de topire E452 - polifosfat, E331 - citrat monosodic, corector de aciditate E330 - acid citric, sare iodată.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!