"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 11 ianuarie 2011

Istoria umanităţii (pe scurt)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Primesc de la un prieten următoarele rânduri. Câteva lucruri sunt clare pentru oricine:
1. Sunt copiate de pe un blog,
2. Blogul aparţine unui bărbat.
Dar, indiferent de maliţiozitatea exprimării sau de uşorul misoginism, un lucru este clar: ultima morală este cât se poate de adevărată, de reală şi de mobilizatoare. Sunt bărbat de o grămadă de ani, dar asta nu mă împiedică să recunosc faptul că fără femei am fi nişte maimuţoi grobieni…
"1. Femeia nu mai acceptă să locuiască în copac. Şi plânge. Atunci, bărbatul începe să caute o soluţie şi descoperă peştera.
2. În peşteră e frig. Femeia plânge. Bărbatul descoperă focul.
3. Copiii ţipă de foame. Femeia plânge. Bărbatul descoperă toporul, arcul şi bâta şi pleacă la vânătoare.
4. De la atâta carne, copilul se îmbolnăveşte de scorbut şi beri-beri. Femeia plânge. Bărbatul descoperă agricultura.
5. Deoarece mamutul se lasă cu greu ucis, bărbatul lipseşte prea mult de acasă. Femeia plânge. Bărbatul găseşte soluţia şi începe să crească animale domestice: vacă, oaie, porc, găină etc.
6. Femeia s-a săturat de friptura făcuta la ţepuşă cu garnitură de boabe verzi fierte, mâncată de pe o frunză. Şi plânge. Bărbatul descoperă olăritul.
7. În peşteră e curent şi umezeală şi din cauza asta copii răcesc şi fac pneumonie. Femeia plânge. Bărbatul construieşte mai întâi un bordei, apoi o casă din lemn şi piatră.
8. A venit iarna şi e frig. Femeia plânge. Bărbatul descoperă că pielea şi blana animalelor moarte se poate prelucra şi confecţionează haine.
9. Hainele din piele precum şi cele din blană put. Femeia plânge... Bărbatul descoperă pe rând hainele din lână (care sunt aspre şi zgârie - Femeia plânge), hainele din in (care tot aspre sunt - Femeia suspină) şi, într-un final, hainele de mătase (care par a fi mulţumitoare - Femeia zâmbeşte). Mai târziu, bărbatul, ca s-o mulţumească şi mai mult, rezolvă şi problema mirosurilor emanate de pieile şi blănurile menţionate mai sus.
10. Diverse treburi lipsite de importanţă cum ar fi protecţia turmelor de animale şi stârpirea potenţialilor prădători ţin bărbatul departe de casă. Femeia plânge. Bărbatul domesticeşte câinele şi pisica ca să-i ţină de urât femeii.
11. Femeia observă că seamănă prea mult cu semenele ei. Şi începe să plângă. Bărbatul inventează fardurile şi bijuteriile.
12. Femeia se plictiseşte de atâta stat în casă şi vrea să-şi lărgească orizontul. Normal, începe să plângă. Bărbatul inventează roata, domesticeşte calul şi descoperă barca, doar-doar să n-o mai audă iar plângând...
Peste ani...
Femeia se plictiseşte, simte nevoia de a "evada" din cotidian. Nu are timp, bani sau dispoziţia pentru excursii în străinătate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de văzut, afară e vreme urâtă. Şi în plus, ca de obicei, bărbatul nu e acasă şi oricum, el tot n-ar înţelege mai nimic. Femeia ar avea aşaaaaa..., un fel de chef de a scrie ceva care să-i aducă complimentele unor necunoscuţi şi să fie o chestie care să păstreze anonimatul şi absolut totul trebuie să fie sub control şi...
Pentru a nu ştiu câta oară în istorie, femeia începe să plângă. Bărbatul inventează blog-ul.
Morala 1: Când femeile plâng, omenirea evoluează.
Morala 2: Fără femei am fi trăit şi acum în copaci."
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!