"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 19 noiembrie 2010

Zodiacul banilor 2

BaniTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Leu. Vedeta zodiacului a sosit! Leii adoră să fie pe scenă, iar audienţa să fie foarte mare. De asemenea, iubesc frumuseţea şi bogăţia şi de obicei, se pare că sunt "binecuvântaţi" cu amândouă. Atunci când nu este pe scenă, este uşor să identifici un Leu în mulţime. Este mereu cea mai magnetizantă prezenţă din cameră, înconjurată parcă de o aură magică. Misiunea sa în viaţă este de a-şi găsi locul potrivit în lumea afacerilor. Dacă este ales să conducă, consideră că este o funcţie care i se cuvine! Riscă dar, de obicei, numai dacă şansele sunt în favoarea sa. Urăşte să piardă (şi să arate rău!). Flerul de jucător de care dispune poate fi benefic atâta timp cât nu îl conduce spre decizii financiare greşite. Leii cred cu fermitate că banii sunt făcuţi ca să le ofere tot ceea ce îşi doresc, fie că este vorba de o casă grozavă, o maşină sport sau mai multe jucării decât ar avea nevoie. Extravaganţa este cea care îi caracterizează. Vor găsi o cale de a câştiga bani, deoarece ştiu cu siguranţă cum să-i cheltuiască - şi o vor face. "Există mai mulţi acolo de unde au venit banii ăştia" este mereu în gândul Leilor. Le place să-şi trăiască viaţa cât mai bine - probabil că un Leu a fost acela care a inventat petrecerile cu şampanie şi caviar. Dacă va cheltui prea mult, cu siguranţă va avea ceva rezerve ca să revină pe linia de plutire. În caz că nu va reuşi să facă asta, va apela cu siguranţă la un bancher, din moment ce este prea mândru ca să împrumute de la un prieten. Secretul succesului unui Leu este spiritul lui generos. Va împrumuta şi ultimul ban pe care îl are in buzunar - vorba aceea, ce pleacă se şi întoarce.
Fecioara. Cunoscută ca fiind foarte modestă, Fecioarei nu îi stă în fire să folosească cecuri. Cei născuţi sub acest semn au o grijă foarte mare de banii lor (şi de ai altora). Fiind prevăzătoare, Fecioara analizează mai întâi orice situaţie, apoi ia o decizie, ceea ce o face un bun partener de afaceri. O afacere în care este implicată va merge ca pe roate din moment ce "perfecţiune" este numele jocului. Concluzia este că se descurcă de minune cu banii. Ei se potrivesc cu mintea sa "matematică". Contul va fi mereu pus la punct şi va reuşi să pună ceva bani deoparte fiind atât de calculată. Fecioara urăşte să fie risipitoare. Să aibă bani în bancă înseamnă pentru nativi o grijă în minus. Nu că ar fi cel mai important! lucru în viaţa lor, dar îi ajută cât de cât. Vor avea cu siguranţă bani pentru zile "negre" şi nu se vor feri să muncească mult pentru a face acest lucru, din moment ce nu vor trebui să depindă de alţii - lucru de care se feresc tot timpul. Mai sunt numiţi şi "magicienii bugetului", din moment ce ştiu să trăiască din puţini bani şi totuşi să se simtă bine. Probabil îţi vor spune că "multe lucruri în viaţă sunt gratuite", ceea ce cred cu încăpăţânare. Vor împrumuta bani numai unei rude apropiate, care are mare nevoie sau altei persoane de la care ştiu sigur că îi va recupera. Un salariu regulat este ca o muzică bună pentru urechile Fecioarei, iar dacă este consistent, cu atât mai bine. Nu preferă să lucreze pe cont propriu, fiind ghidate de zicala "pasărea din mână este mai bună decât cea de pe gard". Nu se distrează cheltuind banii, ci cultivându-se sau făcându-şi prieteni.
Balanţa. Nu trebuie să fie o surpriză că cei născuţi în această zodie iubesc să-şi ţină totul în balanţă - viaţa, carnetul de cecuri. Balanţa se delectează, de obicei, cu frumuseţea şi bunăstarea şi este mereu în căutare de perfecţiune, dornică să fie pe placul celor din jur şi urăşte să ia decizii greşite. Se simt bine cu un partener alături, de preferinţă cineva care să le ajute să-şi atingă scopurile. Apreciază într-adevăr banii şi ceea ce aceştia pot cumpăra: tot ce are viaţa mai bun de oferit. Din fericire, Balanţa are mereu în jur destui bani încât să-şi permită să trăiască în stilul dorit. Tânjeşte după confort şi lux şi chiar crede că îi este menit să trăiască aşa! Nu este nevoie să mănânci hamburger când poţi foarte bine să iei un filé mignon, nu? Îi place romantismul, aşa că potenţialii parteneri sunt avertizaţi să-şi ţină cărţile de credit la îndemână. Ar prefera să nu ia decizii financiare deoarece pare un pic cam plictisitor. Cele născute sub acest semn sunt atractive şi carismatice, aşa că sunt obişnuite să obţină uşor tot ce îşi doresc. Îşi vor plăti facturile la timp doar în două situaţii: dacă au noroc sau dacă beneficiază de ajutorul unui prieten. Insuficienţi bani? Balanţa îşi va fermeca un prieten pentru a căpăta un împrumut. Nu vor ezita să se împrumute, chiar dacă risca să nu aibă de unde să-i înapoieze. Nu este neobişnuit să-şi golească contul din bancă pentru o cauză "nobilă": fie o operă de artă sau un bilet de avion.
Scorpion. Misterisosul Scorpion este maestrul afacerilor ciudate. Niciodată nu ştii cu siguranţă ce pun aceştia la cale! Din fericire, ceva bun. Deoarece îşi stăpâneşte foarte bine nervii, se descurcă de minune într-o situaţie criză. Hei, cei născuţi sub acest semn sunt puternici! Scorpionul impune întotdeauna respect... sau este vorba de frică? Ideea este să ai grijă să nu îl superi la o întâlnire de afaceri, poate fi o greşeală fatală - doar este vorba de semnul care domină sexul, moartea şi banii. Scorpionul este perfect acolo unde este vorba de bani. Mulţi îşi construiesc singuri "averea", iar alţii o moştenesc. De-am fi toţi aşa de norocoşi! Este uşor de observat la un Scorpion dorinţa de a avea bani, indiferent cum. Ei îi aduc siguranţa, libertatea şi cel mai important dintre toate, controlul. Controlul înseamnă putere şi Scorpionul crede cu tărie în cuvintele "Cine are mai multe jucării câştigă!" În cazul lor, jucăriile acelea sunt probabil bucăţi de aur. Nu se dau în lături de la a face sacrificii pentru a-şi atinge scopurile. Dacă nu reuşesc întocmai ce şi-au propus, vor suporta bine şi o înfrângere. Însă, dacă le merge bine, nu-şi vor uita prietenii şi se vor grăbi să-i susţină în tot ceea ce-şi propun. Fiind destul de disciplinaţi, se vor ocupa bine de buget, iar ochiul lor ager va avea grijă să fie totul în ordine cu contul. Va împrumuta bani prietenilor, dar nu-i va aprecia pe cei ce îşi vor plăti datoria la timp. În concluzie, Scorpionul preferă să economisească decât să fie cheltuitor. Şi urăşte să fie risipitor!
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!