"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 22 noiembrie 2010

Măsuri anticriză

RuletaTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Iată că, în sfârşit, după atâta aşteptare, Guvernul a elaborat primele măsuri anticriză. Să le urmărim cu atenţie:
1. Reangajarea obligatorie a pensionarilor pentru a putea finaliza marile realizări începute în Epoca de Aur: Canalul Dunăre-Marea Neagră, Dunăre-Bucureşti, construcţia unei noi Case a Poporului etc.
2. Impozitarea consumului de hârtie igienică în funcţie de straturi, deoarece în aşa vremuri căcăcioase nu se poate trece cu vederea un asemenea potenţial. Cei care nu mănâncă nimic şi, în consecinţă, nu "produc", vor plăti un impozit forfetar.
3. Taxa pe aer la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numărul de mc consumaţi va fi stabilit de către specialiştii Guvernului împreună cu Medici de familie în funcţie de capacitatea pulmonară a fiecărei persoane. Asmaticii au reducere de la 25% până la 100% în cazul când se opresc din respirat mai mult de 15 minute.
4. Impozitarea pe kilogram. Orice român peste 35 de kg este un "gras nesimţit'' şi va proceda conform principiului lui Băsescu "slăbuţul îl duce în spate pe cel gras".
5. Taxa pe a doua limba vorbită. Dacă au bani şi timp să înveţe o altă limbă în afară de română, să le fie ruşine şi să plătească pentru asta pentru că sigur o fac intenţionat ca să poată pleca din ţară. Taxa va fi de 50 % din valoarea totală a alocaţiei care a primit-o persoana respectivă până la vârsta de 18 ani de la stat. Sunt scutiţi de taxă ungurii din Harghita, Covasna şi Mureş deoarece ei, oricum, nu ştiu decât ungureşte, deci nu se pune problema că ar şti mai mult de o limbă.
6. Orice bărbat care are mai mult de 124.899 de fire de păr va plăti o taxă pe fir de păr echivalentă cu 10 euro/1.000 fire de păr. Peste 20.000 de fire în plus, se va considera că ai un alt cap şi se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminentă şi/sau cu şuviţă peste chelie sunt scutiţi.
7. Persoanele care îşi rod unghiile vor achita TVA-ul aferent care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un preţ care va fi stabilit de către guvern deoarece consumă un aliment şi e normal să plătească.
8. Persoanele cu dizabilităţi, care umblă în cărucioare pe străzi (scaune electrice conform D-şoarei Elena Băsescu) vor achita taxa de drum ca orice autovehicul. Cei care nu au cărucioare electrice, ci din acelea impinse de o persoană (însoţitor cu retribuţia micşorată cu 15%) vor plăti "taxa de atelaj împins/tras de animal de povară" (bou/vacă în cazul nostru). Dacă vor fi prinşi cu taxa neplătită, li se va confisca căruciorul şi vor fi trimişi acasă pe jos.
9. Taxa de căldură pentru vară, deoarece orice cetăţean care ţine geamul deschis primeşte gratuit încălzire prin bunăvoinţa Sfântului Guvern şi nu este normal. Astfel, pentru fiecare geam deschis vara, la căldură de peste 18 grade Celsius, se va plăti o "taxă de geam deschis" în valoare de 12 euro/geam. La mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casă şi se va impozita dublu. Pentru geamurile închise se va acorda o reducere de 50%, dar numai până la 24 de grade Celsius.
10. Sugarii şi bebeluşii care folosesc pampers (nesimţiţii!!!) vor plăti o taxă de poluare în funcţie de gradul de periculozitate pe care îl prezintă fiecare din reziduurile acumulate în scutec. Pentru stabilirea gradului de periculozitate în care se încadrează fiecare bebeluş, se vor trimite obligatoriu la sediul Guvernului până la 1 iunie 2010 pentru fiecare copil între 0 şi 2 ani, mostre din "produsul" rezultat şi acumulat în pamperşi pentru a fi analizate. Ulterior, fiecare părinte va primi acasă o declaraţie de impozitare pe care o va achita în 24 de ore la cea mai apropiată agenţie CEC.
11. ŞI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, TAXA PE PROSTIE CĂ MAI SUNTEM ATÂT DE PROŞTI ÎNCÂT ÎI RĂBDĂM SĂ-ŞI BATĂ JOC DE NOI!
Să auzim de bine!

Un comentariu:

  1. Ironie, ironie, dar totusi dupa cum decurg lucrurile in tara noastra, probabil ca mai e doar o chestiune de timp pana cand astfel de taxe sa fie implementate.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!