"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 11 mai 2011

Apa noastră cea de toate zilele

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Vine vara, vin căldurile, creşte implicit consumul de apă şi de tot felul de băuturi răcoritoare. Printre altele (adică, printre alte băuturi), ştiaţi că:
...la 37% din americani mecanismul setei e atât de slab, încât frecvent îl confundă cu foamea?
...lipsa apei e cauza nr.1 a oboselii din timpul zilei?
...după studiile Universităţii din Washington, 1 cană cu apă calmează foamea la aproape 100% din cazuri aflate sub dieta de slăbire?
...alte studii ştiinţifice arată că, luând de la 8 la 10 pahare cu apă pe zi, se pot calma semnificativ durerile de spate şi ale articulaţiilor la 80% din persoanele pe care le au?
...o scădere de doar 2% de apă din organism poate duce temporar la pierderea memoriei, dificultate în calculele bazice de matematică şi probleme de focalizare în faţa monitorului sau a unei pagini imprimate?
...dacă bei cel puţin 5 pahare de apă pe zi, scade cu 45% riscul de cancer la colon, cu 79% riscul de cancer la sâni şi cu 50% posibilităţile de a apărea cancer de vagin?
Iei zilnic cantitatea necesară de apă sau ai ales s-o înlocuieşti cu sucuri?
- În multe state din SUA angajaţii de la direcţia de drumuri păstrează mereu 10 litri de Coca Cola pentru a elimina sângele de pe şosele din urma unui accident rutier...
- Dacă introduci un biftec într-un recipient cu Coca Cola, biftecul se descompune în 48 de ore...
- Pentru a curăţa closetul, e de ajuns ca să se toarne conţinutul unei cutii de Coca Cola şi să se lasă timp de 30 de minute, apoi se dă drumul la apă (acidul citric din Coca Cola curăţă porţelanul)...
- Pentru a înlătura oxidul de pe suprafeţele cromate, trebuie doar să le freci cu o bucată de folie de aluminiu mototolită şi îmbibată cu Coca Cola, iar petele vor dispărea...
- Pentru a curăţa clamele bateriei auto, toarnă peste ele un pic de Coca Cola, iar bulele se vor evapora...
- Pentru a slăbi un şurub oxidat, pune o cârpă umezită cu CocaCola timp de câteva clipe şi şurubul va ieşi fără probleme...
- Pentru a îndepărta oxidul de pe uneltele tale, aplică pasul anterior şi oxidul va dispărea...
- Pentru a desprinde orice fel de hârtii, chiar gumă sau silicon, lipite pe orice suprafaţă de sticlă, aplică aceeaşi operaţie anterioară...
- De asemenea, e util pentru a curăţa parbrizul maşinii tale când se murdăreşte pe drum.
Ingredientul activ al băuturii Coca Cola este ACIDUL FOSFORIC, al cărui ph este 2.8, suficient pentru a dizolva un cui în 4 zile.
Acidul fosforic este foarte dăunător pentru calciul din oase şi reprezintă unul dintre cei mai se seamă vinovaţi de creşterea osteoporozei.
În corpul tău, determină pierderea sărurilor minerale din oase, acest lucru înseamnând că calciul nu este absorbit în mod adecvat de organism, aceasta ducând la slăbirea oaselor şi prin urmare, creşte posibilitatea de a avea fracturi.
Combinaţia acestui acid cu zahărul îngreunează absorbţia fierului, ceea ce poate provoca anemie şi facilitează apariţia infecţiilor, în special la copii, bătrâni şi gravide.
Băutura Coca Cola conţine şi gaz carbonic care, după AMEDEC, este un ingredient care provoacă “viciu psihologic”.
Conţine o substanţă ‘potenţial vicioasă’, cofeina care, dacă se ia în cantităţi mari (de la 400 la 600 mg) poate cauza insomnie, tahicardie, dureri de cap şi chiar stări de nelinişte. O cutie de Coca Cola conţine aproximativ 50 mg de cafeină.
Mai conţine şi un aditiv numit E-150, asociat cu deficienţă de vitamina B6 care este importantă pentru asimilarea proteinelor de către organism şi pentru a avea un sânge sănătos; lipsa acestei vitamine poate duce la anemie, depresie şi confuzie, între alte simptome, pe lângă faptul că generează o activitate exagerată şi un nivel scăzut de glucoză din sânge.
Şi nu numai atât, zaharurile pe care organismul nu reuşeşte să le digere, se transformă în grăsime, ducând la supragreutate corporală şi chiar la probleme de obezitate.
Ca şi cum n-ar fi de ajuns, zaharurile care se află în suc, încetul cu încetul dizolvă smalţul dinţilor slăbindu-i şi producând carii (aici îmi permit o mică atenţionare: cariile se transmit şi prin pupături!).
Odinioară diabetul se găsea numai la pacienţii adulţi, însă în ultimul timp s-a observat o creştere a cazurilor acestei boli la copii şi adolescenţi cu exces de greutate.
Diabetul este o boală care afectează mai ales ochii, rinichii, picioarele şi inima.
Iar pentru cei care cred că pot rezolva problema cu un “Coca light”, avem o altă veste: există studii ştiinţifice care arată că consumul înlocuitorilor de zahăr, sau zahărul sintetic în cantităţi mari, provoacă leziuni cerebrale, pierderi de memorie şi confuzie mentală (după AMEDEC). Substanţa care cauzează aceste afecţiuni se numeşte aspartam iar cercetătorii susţin că ar putea duce la dezvoltarea bolii Alzheimer. În plus, au arătat că componenţii chimici ai "aspartamului" au alte consecinţe grave dacă se consumă excesiv, cum ar fi leziuni ale retinei şi sistemului nervos.
Ei, ce ziceţi? Nasol moment... Acum, după ce aţi citit cele de mai sus, ce beţi: apă, Coca Cola sau un şpriţ subţire de vară? Eu ştiu deja ce am ales...
Să auzim de bine!

2 comentarii:

 1. Proprietatile "Coca Cola" de a dizolva sau de a decapa le cunosc de ani de zile din e-mails. :))) Dar daca eu nu le stiam si imi erau trimise sticle frumoase si pline-ochi, de Cola, de catre dusmani ?! La ora asta eram demult ...."decapat" si...."curatat" ! :((((
  Sincer sa fiu, continui sa ma sinucid cu Cola, incet dar sigur.
  O veche zicala spune :
  "Cea mai buna bautura este apa de izvor,
  Daca-i pui o picatura dintr-un kil de vinisor!"

  Ένα ποτήρι ποτήρι κόκκινο κρασί στην υγεία σας !

  RăspundețiȘtergere
 2. @ Marco Polo: O, da, subscriu la zicala enunţată... şi chiar folosesc reţeta pentru o plăcută sinucidere... mai ales dacă e κόκκινο κρασί (vin roşu)... Στην υγεία μας!

  RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!